Κορωνοϊός: Μετράει 21 θανάτους και 947 κρούσματα η Τουρκία

Η απαγόρευση κυκλοφορίας άνω των 65 ετών θα αφορά και τους βουλευτές;

Μέσα σε ένα 24ωρο, 12 ασθενείς υπέκυψαν στην Τουρκία, με τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας του κορωνοϊού να φτάνει τους 21 συνολικά. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας, ελέγχθηκαν 2.953 δείγματα, εκ των οποίων τα 277 βγήκαν θετικά, με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 947 στο σύνολο.

Τουρκία: Όλες οι ιδιωτικές κλινικές κηρύχθηκαν «νοσοκομεία πανδημίας»

«Επίσης χάσαμε 12 ηλικιωμένους ασθενείς μας. Μέχρι τώρα, έχουμε χάσει συνολικά 21 ανθρώπινες ζωές» σημείωσε το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στους 56 βουλευτές άνω των 65 ετών;

Διίστανται οι απόψεις στην Τουρκία εάν η απαγόρευση κυκλοφορίας σε άτομα πάνω των 65 ετών θα περιλαμβάνει και τους βουλευτές της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, καθώς 56 βουλευτές είναι πάνω των 65 ετών. 

Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους λόγω κορωνοϊόυ

Η μια άποψη αναφέρει ότι παρόλο που έχουν βουλευτική ασυλία ωστόσο σε καταστάσεις επιδημίας υπερισχύει ο προστατευτικός νόμος. Ωστόσο, η άλλη άποψη λέει ότι επειδή η βουλευτική ασυλία καθορίζεται από το σύνταγμα δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση. Αναμένεται ακόμη να ξεκαθαριστεί. 

«Ερντογάν, Κιλιτστάρογλου και Μπαχτσελί είναι πάνω από 65 χρόνων…»

Γνωστός δημοσιογράφος της αντιπολιτευτικής εφημερίδας Σοζτζού, Γιλμάζ Οζντίλ, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι o Ερντογάν, Κιλιτστάρογλου και Μπαχτσελί είναι πάνω από 65 χρόνων, οπότε δε θα έπρεπε να κυκλοφορούν. «Με το μέτρο για την ηλικία πάνω των 65, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην πολιτική. Για πρώτη φορά έχω ελπίδα για την Τουρκία» έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επέβαλε χθες μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών και για τα άτομα με χρόνιες ασθένειες. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top