Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν είστε ανίκητοι μπροστά στον κορωνοϊό»

Έκκληση στους νέους να περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή

Κορωνοϊός Νότια Κορέα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τους νέους ότι δεν είναι «ανίκητοι» μπροστά στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, απευθύνοντας έκκληση προς αυτούς να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

Κορωνοϊός: Οι θάνατοι στην Ιταλία ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας!

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο», ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη.

ΠΟΥ: Επισήμως πανδημία ο κορωνοϊός!

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, το παράδειγμα της Ουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα που δεν έχει καταγραφεί από χθες κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια «ελπίδα» για τον κόσμο.

«Χθες, η Ουχάν δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Η Ουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη», σημείωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top