Έφτασε στην Τουρκία ο «Νομοθέτης» το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο

Το 35μελές προσωπικό θα τεθεί προληπτικά σε καραντίνα

τούρκικες σημαίες

Στην Τουρκία έφτασε το τρίτο γεωτρητικό σκάφος που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα. 

ΗΠΑ: Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το σκάφος «Κανουνί» έφτασε στο λιμάνι της Μερσίνας, προερχόμενο από τη Βρετανία όπου είχε γίνει η αγορά του μέσω δημοπρασίας. Το ταξίδι του διήρκησε 18 ημέρες και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το 35μελές προσωπικό θα τεθεί προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος. 

Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους, το οποίο έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός. 
Το «Κανουνί» -που σημαίνει «Νομοθέτης» και αναφέρεται στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή- θα είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Γιαβούζ» και το «Φάτιχ». Και τα τρία τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα φέρουν ονόματα σουλτάνων της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Κορωνοϊός: Σκηνές χάους σε αμερικανικά αεροδρόμια

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι το νέο γεωτρύπανο επρόκειτο να διενεργήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top