Κορωνοϊός: Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα!

Καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατο από τον Covid-19 σε Ινδονησία και Παναμά

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Σημειώνεται ότι έκπληξη είχε προκαλέσει το γεγονός ότι παρά τη ραγδαία εξάπλωση του Covid-19 παγκοσμίως και παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι πέρασμα μεταξύ Κίνας-Ιράν και Ευρώπης, δεν είχε ανακοινώσει κανένα κρούσμα μέχρι τώρα.

«Σαρώνει» ο κορωνοϊος στην Ιταλία: Στους 631 οι νεκροί- 10.149 τα κρούσματα

Διευκρίνισε πως πρόκειται για άνδρα και η κατάστασή του είναι καλή. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας είπε ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, καθώς και ότι έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα. Σε αποκλεισμό και υπό ιατρική παρακολούθησε καραντίνα έχει επίσης τεθεί η οικογένειά του.

Πρώτος θάνατος στην Ινδονησία 

Μία 53χρονη γυναίκα υπέκυψε αφού προσβλήθηκε από τον Covid-19 στην Ινδονησία, ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με την επιδημία σε αυτή τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. 

Η γυναίκα, ξένη πολίτης, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Άχμαντ Γιουριάντο. 

Στην Ινδονησία έχουν καταγραφεί 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2. 

Πρώτος θάνατος στον Παναμά 

Ένας 64χρονος εκπαιδευτικός που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό υπέκυψε στον Παναμά, γεγονός που σήμανε τον πρώτο θάνατο στη χώρα και στην κεντρική Αμερική εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας.

Το θύμα, διαβητικός, υπέκυψε την Κυριακή, διευκρίνισε η υπουργός.

Ο Παναμάς είναι η δεύτερη χώρα της κεντρικής Αμερικής στην οποία εξαπλώθηκε ο SARS-CoV-2 μετά την Κόστα Ρίκα, όπου καταμετρώνται 13 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών υπηκόων των ΗΠΑ.

Πρώτο κρούσμα στη Τζαμάικα

Το υπουργείο Υγείας της Τζαμάικας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίνγκστον.

Το πρόσωπο που προσβλήθηκε είναι μια υπήκοος Τζαμάικας που επέστρεψε στην πατρίδα της «από το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρίνισε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η ασθενής έφθασε στο νησί της Καραϊβικής την 4η Μαρτίου, επικοινώνησε με το δημόσιο σύστημα υγείας την 9η Μαρτίου διότι εμφάνισε συμπτώματα και έχει τεθεί έκτοτε σε απομόνωση, σύμφωνα με το κείμενο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top