Κορωνοϊός στην Ιταλία: Αν δεν ελεγχθεί άμεσα θα νοσήσει το 60% των πολιτών

Συναγερμός στη γειτονική χώρα για τον covid-19 - Στους 366 οι νεκροί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού που μετρά μέχρι στιγμής 7.375 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 366 νεκρούς. Οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη, σταθεροποιούνται στην Κίνα

Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν» και εξηγεί ότι, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία.

Ιταλία-Κορωνοϊός: Εξέγερση στις φυλακές για την απαγόρευση επισκέψεων

Μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Ιταλία: Κλείνουν παντού θέατρα, κινηματογράφοι, κλαμπ λόγω κορωνοϊού!

Ο Ριτσάρντι εκτιμά ωστόσο ότι «το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής».

Πίτσα με δόση κορωνοϊού: Οι Ιταλοί δε γέλασαν με τη σάτιρα γαλλικού δικτύου

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κορωνοϊού όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top