Νταντά καταδικάστηκε για την άγρια κακοποίηση βρέφους

Του προκάλεσε τύφλωση από το ένα μάτι και εγκεφαλικές βλάβες

μωρό

Σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών καταδικάστηκε μια 30χρονη νταντά από τη Σκωτία, η οποία κρίθηκε ένοχη για την κακοποίηση ενός βρέφους λίγων μόλις μηνών. 

Σύμφωνα με το BBC, η Caroline Thomson προσελήφθη από τους γονείς του βρέφους για να το προσέχει, αλλά αποδείχθηκε άκρως επικίνδυνη. 

Η ίδια παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε το μωρό, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες και τύφλωση από το ένα μάτι. 

Επίσης είχε κατάγματα στα πλευρά και στους καρπούς. Ωστόσο, η 30χρονη υποστήριξε πως κάποια από τα χτυπήματα το βρέφος τα δέχθηκε από κάποιο άλλο παιδί. 

Το μωρό ήταν μόλις μερικών εβδομάδων όταν έπεσε θύμα της νταντάς του και πλέον είναι δύο ετών. Φέρεται μάλιστα να δεχόταν επιθέσεις από την 30χρονη για περίπου ένα μήνα. 

Το αγοράκι δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει και μπουσουλάει. Οι γιατροί δεν μπορούν ακόμα να βγάλουν ένα συμπέρασμα αν οι βλάβες θα είναι μόνιμες, κάτι το οποίο θα κριθεί όταν φτάσει περίπου στα έξι. 

Η δικαστής ήταν καταπέλτης απέναντι στην 30χρονη, κάνοντας λόγο για ένα «φριχτό έγκλημα» και χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της προς το παιδί «ελεεινή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top