Τουρκικός στρατός μπήκε στην Ιντλίμπ

Κομβόι τεθωρακισμένων στη συριακή πόλη

Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star, Άννας Ανδρέου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων

Τουρκικός στρατός μπήκε στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Το πρακτορείο IHA μεταδίδει εικόνα που δείχνει κομβόι τεθωρακισμένων να μπαίνουν, όπως υποστηρίζει το τουρκικό μέσο, στα περίχωρα της Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν είσοδο στη συριακή πόλη, για να προστατεύσουν τους αμάχους.

Ερντογάν: Σπασμωδικές αποφάσεις πριν από την επιχείρηση στην Ιντλίμπ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι «η επίθεση στο Ιντλίμπ είναι θέμα χρόνου. Η Τουρκία έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες, ώστε να υλοποιήσει τα επιχειρησιακά της σχέδια».

Απειλεί ο Ερντογάν: «Θέμα χρόνου η επίθεση στο Ιντλίμπ»

Ο Σουλτάνος φέρεται να είχε δώσει διορία στον Μπασάρ Αλ Ασάντ ώστε αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό του Τούρκου Προέδρου στη Συρία.

Συρία: Νεκροί δύο Τούρκοι στο Ιντλίμπ - Με αντίποινα απάντησε ο Ερντογάν 

Οι εξελίξεις έρχονται μετά τις ανακοινώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα στον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποφασιστικότητά μας για το Ιντλίμπ. Το ανέφερα επίσης στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Εμανουέλ Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τους Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ και θα μιλήσουμε γι΄αυτό εκ νέου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας το Σάββατο. 

Ιντλίμπ: Το τελευταίο ισχυρό προπύργιο που ελέγχεται από τις δυνάμεις που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης

Η Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας είναι το τελευταίο ισχυρό προπύργιο που ελέγχεται από τις δυνάμεις που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης. Κάποιες από τις δυνάμεις αυτές ανήκουν σε τζιχαντιστικές ομάδες και άλλες υποστηρίζονται από την Τουρκία. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο συριακός κυβερνητικός στρατός ξανάρχισε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top