Φήμες για πραξικόπημα- Ο Ερντογάν προσεύχεται για το μέλλον της Τουρκίας

Ο πληθωρισμός στα ύψη και οι Τούρκοι «εγκαταλείπουν» τον Σουλτάνο

To φάντασμα του πραξικοπήματος πλανάται και πάλι πάνω από την Τουρκία καθώς η οικονομία της γειτονικής χώρας βυθίζεται στα Τάρταρα. Ο Ερντογάν δεν κρύβει την ανησυχία του.

Στην έκθεση των 276 σελίδων του Rand Corporation , διαβάζουμε πώς το  πισώπλατο μαχαίρωμα στον Ερντογάν δεν αργεί. Ωστόσο, εκείνος βγάζει μπροστά το φερέφωνό του για να προλάβει τις εξελίξεις, τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων.

Τουρκία: «Όποιος προσπαθήσει να κάνει πραξικόπημα, δε θα τη γλιτώσει»

«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δε θα πετύχουν αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων!» λέει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ντ.Μπαχτσελί.

Ο Ερντογάν προσεύχεται για το μέλλον την Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος όπως σε κάθε απειλή, προσπαθεί να συσπειρώσει τους φτωχούς μουσουλμάνους. Αυτή τη φορά το ρίχνει στην προσευχή.

«Θεέ μου, δώσε μας αφθονία αγαθών, τροφή, συγχώρεση και καλοσύνη. Αμήν! (φωνάζει ο κόσμος). Μην αφήσεις τη χώρα μας και τον λαό μας να αντιμετωπίσει την αχαριστία. Μη δίνεις ευκαιρία σε όσους έχουν βλέψεις στην ανεξαρτησία μας και στο μέλλον μας. Αμήν (φωνάζει ο κόσμος)»

Ο πληθωρισμός στα ύψη και οι Τούρκοι «εγκαταλείπουν» τον Ερντογάν

Η αύξηση του πληθωρισμού τον έχει στριμώξει για τα καλά. Οι τιμές των βασικών προϊόντων έχουν εκτοξευθεί κατά 85%.  Οι καταστηματάρχες χτυπούν μύγες.

Από την ευημερία στην κατάρρευση. Ο Ερντογάν βλέπει τους  ψηφοφόρους  να του γυρνούν την πλάτη. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το 46% των Τούρκων δεν αποδέχεται την πολιτική του. Όσο πιέζεται στο εσωτερικό του ενδέχεται να εξάγει την κρίση. Στα μάτια του ο αδύναμος κρίκος είναι η Ελλάδα. 

«Αυτή η κατάσταση της νομισματικής αστάθειας οξύνει όλα τα εσωτερικά προβλήματα κάνοντας τον Ερντογάν περισσότερο επιθετικό, ανασφαλή και απρόβλεπτο στην εξωτερική πολιτική του και προς τα εμάς» εξηγεί ο Κώστας Υφαντής, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Βανδαλισμοί σε χριστιανικούς ναούς και νεκροταφεία

Ψάχνουν παντού για λίρες. Μάλιστα κυνηγοί θησαυρών βανδάλισαν  τον χριστιανικό αρμενικό ναό Μπεσαρέτ Καγιά  στην Καισάρεια. Όπως βλέπετε στις εικόνες έσκαψαν το πάτωμα και ξήλωσαν τις αγιογραφίες στους τοίχους.

Ο Ερντογάν βλέπει σιγά σιγά και τα νεοθωμανικά του όνειρα να γκρεμίζονται. Η αγαπημένη του Ντίσνεϊ Λαντ που στοίχισε στον τουρκικό λαό 750 εκατ. δολάρια , χρεοκοπεί μέσα σε 11 μόλις μήνες. 

«Όποιος προσπαθήσει να κάνει πραξικόπημα, δε θα τη γλιτώσει»

Μήνυμα σε όσους προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση στέλνει ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σοϊλού, ο οποίος σύμφωνα με τη Χουριέτ ξεκαθαρίζει ότι δε θα γλιτώσει όποιος διανοηθεί να κάνει απόπειρα πραξικοπήματος.

To ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννας Ανδρέου

Ο εκπρόσωπος του κυβερνόντος κόμματος επιχειρεί να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι στην ατζέντα της Τουρκίας είναι αχρείαστη η συζήτηση για πραξικόπημα κι ότι τα ιδρύματα που συνδέονται με τη δημοκρατία είναι σε εγρήγορση. Ωστόσο, τον τουρκικό λαό δε φαίνεται να τον απασχολούν αυτά. Πιο πολύ τον ενδιαφέρει η καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο κατώτατος μισθός είναι μόλις 350 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top