Ιαπωνία: Γυμνοί στους δρόμους 10.000 κόσμου αψηφώντας τον κορωνοϊό

Το φεστιβάλ που μετράει πέντε αιώνες

Στους δρόμους ξεχύθηκαν 10.000 Ιάπωνες αψηφώντας το κρύο και τον κορωνοϊό, για να γιορτάσουν το φεστιβάλ «Hadaka Matsuri» το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο για 500 χρόνια στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και στο οποίο οι συμμετέχοντες είναι... γυμνοί.

Κορωνοϊός: Στους 1.113 οι νεκροί - Δύο νέα κρούσματα στη Γερμανία

Οι συμμετέχοντες και το κοινό δεν υποχρεώθηκαν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες, ωστόσο απολυμαντικά χεριών είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του ναού και γύρω από τον χώρο του φεστιβάλ για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Νέα Υόρκη: Γυμνοί χορευτές αψηφούν τη βαρύτητα

Τι είναι το Hadaka Matsuri

Το γνωστό φεστιβάλ Hadaka Masturi διοργανώνεται κάθε χρόνο και πανηγυριστές από τις γύρω περιοχές συγκεντρώνονται κάθε τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, προκειμένου να δώσουν τη μάχη για δύο ξύλινες ράβδους, γνωστές ως Shingi.

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να σπρώξουν αυτές τις ράβδους σε ένα ξύλινο κουτί -γνωστό ως masu- προκειμένου να κερδίσουν μια χρονιά με καλή τύχη – στη βάση μιας παράδοσης που χρονολογείται πάνω από μισή χιλιετία.

Σε περίπτωση που η κατάσταση «υπερθερμανθεί» οι συμμετέχοντες περιλούζονται κατά διαστήματα με παγωμένο νερό.

Ωστόσο, παρά το όνομά του, οι περίπου 10.000 άνδρες διαγωνιζόμενοι δεν είναι εντελώς γυμνοί. Φορούν το παραδοσιακό λινό εσώρουχο που ονομάζεται «fundoshi» και ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες που λέγονται «tabi».

Το φεστιβάλ σηματοδοτεί τον εορτασμό της γονιμότητας και της ευημερίας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top