Κορωνοϊός: Στους 1.113 οι νεκροί - Δύο νέα κρούσματα στη Γερμανία

39 νέα κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο που παραμένει σε καραντίνα 

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, όλες τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Τη θανατηφόρα πορεία του συνεχίζει ο Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού άγγιξε τους 1.113 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653 μέχρι στιγμής. 

Αγωνία για το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο «Αττικόν»

Τη στιγμή που οι επιστήμονες ανησυχούν και προειδοποιούν ότι αν ο κορωνοϊός δεν ελεγχθεί, μπορεί και να εξαπλωθεί ακόμη και στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, μια ελάχιστη ελπίδα αισιοδοξίας δίνει η σημερινή απογραφή θανάτων και κρουσμάτων. Συνολικά καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι και 2.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του στην ηπειρωτική Κίνα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30ή Ιανουαρίου.

ΠΟΥ: Αλλάζει όνομα ο κορωνοϊός - Πώς θα λέγεται;

Οι 94 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στην Ουχάν, πρωτεύουσα αυτής της επαρχίας, εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

Κοροναϊός: Αν δεν ελεγχθεί θα μολυνθεί το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

Ιαπωνία: 39 νέα κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο που παραμένει σε καραντίνα 

Τριάντα εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό εντοπίστηκαν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess»,  το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας. Με τον εντοπισμό των νέων κρουσμάτων, το σύνολο στο σκάφος αυξάνεται σε 174.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 53 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο έδειξαν ότι «39 άνθρωποι» έχουν μολυνθεί, τόνισε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Κατσουνόμπου Κάτο, προσθέτοντας ότι ένας από τους υπεύθυνους για την καραντίνα έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό.

Τουλάχιστον 174 από τους περίπου 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Γερμανία: Δύο νέα κρούσματα του Covid-19 

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα αυτή στους 16.

Τα δύο νέα κρούσματα συνδέονται με εκείνα που είχαν εντοπιστεί μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας Webasto που εδρεύει στο προάστιο Στάρνμπεργκ, στα δυτικά του Μονάχου. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ένας Κινέζος εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό αφού επέστρεψε στην Κίνα μετά από μια επίσκεψη στα κεντρικά της Webasto στη Γερμανία. Ο υπάλληλος αυτός φαίνεται ότι είχε ήδη μεταδώσει τον ιό σε πολλούς Γερμανούς συναδέλφους του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top