Σκόπια: Αποπέμφθηκε η υπουργός που παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με απόφασης της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας

Η Βουλή των Σκοπίων

Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας της χώρας αποφάσισε η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, μετά την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ρασέλα Μιζράχι,είχε επανατοποθετήσει στο υπουργείο πινακίδα, στην οποία αναγράφεται η προηγούμενη ονομασία της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.

Β. Μακεδονία: Κοντά στο καλοκαίρι αναμένεται η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤO

Σκόπια: Επανέφεραν πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η Ρασέλα Μιζράχι, η οποία εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Βουλής, υποστήριξε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού στις αρχές Ιανουαρίου, και χαρακτήρισε «αστεία» την κατηγορία ότι παραβίασε το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top