Β. Μακεδονία: Κοντά στο καλοκαίρι αναμένεται η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Και πάλι μπροστά από την επίμαχη πινακίδα η υπουργός Εργασίας

Βόρεια Μακεδονία

Το ΝΑΤΟ αναμένει ότι ήδη την άνοιξη του τρέχοντος έτους η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική συμμαχία, δήλωσε την Τρίτη η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Κέι Μπέιλι Χάτσισον, κατά τη διάκρεια τηλεφωνικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.  

Σκόπια: Επανέφεραν πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η συμφωνία για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο της χώρας στο προσεχές διάστημα. Εκτός των άλλων, το κείμενο της συμφωνίας δεν έχει επικυρωθεί προς το παρόν από ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Ισπανία, η οποία πρόσφατα σχημάτισε κυβέρνηση.    

«Νομίζω ότι προς το καλοκαίρι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα κυματίζει μαζί με τις 29 σημαίες, που υπάρχουν τώρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ... Θα χαρούμε πολύ την άνοιξη να χαιρετίσουμε την Βόρειο Μακεδονία στο τραπέζι μας» δήλωσε η Χάτσισον επισημαίνοντας ότι η χώρα αυτή έκανε τεράστιο έργο, εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τον εναρμονισμό των απαιτήσεων της συμμαχίας.

Και πάλι μπροστά από την επίμαχη πινακίδα η υπουργός Εργασίας

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζράχι, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη για θέματα του υπουργείου της, εμφανίστηκε και πάλι μπροστά από την «επίμαχη» πινακίδα, στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ερωτώμενη σχετικά, δήλωσε ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας.

Βόρεια Μακεδονία: Δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην προσωρινή κυβέρνηση

Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.
                      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top