ΝΑΤΟ: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Ανησυχία για τον εκτοπισμό χιλιάδων προσφύγων

Δείτε στο βίντεο πώς είναι η κατάσταση στην εμπόλεμη Συρία.

Μήνυμα για τη θέση του ΝΑΤΟ σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας, Γενς Στόλτεμπερκ.

ΝΑΤΟ: «Οι Αμερικάνοι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στο Ιράκ»

Υποστήριξε ότι μπορεί το ΝΑΤΟ να μην βρίσκεται επί του εδάφους στη Λιβυή, αλλά αφενός υποστηρίζει τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης μέσω του ΟΗΕ και αφετέρου είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια για την ανάπτυξη δυνατοτήτων των λιβυκών αρχών, αν του ζητηθεί.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την έκκληση της συμμαχίας προς το υποστηριζόμενο από τη Ρωσία καθεστώς Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

NATO: «Σταματήστε τις επιθέσεις κατά των αμάχων στην Ιντλίμπ»

Επιπλέον εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για τον εκτοπισμό χιλιάδων αμάχων, την απώλεια της ζωής πολιτών και την ανθρωπιστική κατάσταση όπως εξελίσσεται.

Τέλος, μίλησε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την οποία απασχόλησε η ρωσική στάση σε σχέση με τη συνθήκη INF, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, η υποστήριξη του Ιράκ μέσω εκπαιδευτικής αποστολής και η Ουκρανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top