Προκαλεί ο Ακάρ:«Παράνομη η στατιωτικοποίηση 16 νησιών κι ο εναέριος χώρος»

Πέταξε το μπαλάκι στην Ελλάδα για την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, με την Άγκυρα να βρίσκει κάθε φορά τρόπους για να δυναμιτίζει το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αυτή τη φορά η πρόκληση ήρθε από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε τις δηλώσεις του για στρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών. 

Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήση 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριός της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια», είπε ο Τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί

Δε σταμάτησε όμως μόνο εκεί, αφού φρόντισε να… κουνήσει το δάχτυλο στη χώρα μας, υποδεικνύοντάς της πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. 

Δένδιας: Στη Χάγη με Τουρκία μόνο για την υφαλοκρηπίδα

«Περιμένουμε από την Ελλάδα, που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ, να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας», κατέληξε οι Ακάρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top