Σώθηκε από θαύμα 17 μηνών μωρό - Καθόταν στο σημείο όπου κόπηκε η άτρακτος!

«Η σχεδίαση και η κατασκευή του αεροπλάνου προστάτευσε τους επιβάτες»

Ένα κοριτσάκι 17 μηνών ήταν ο νεότερος επιβάτης του αεροπλάνου που κόπηκε στα τρία, σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. 

Το παιδάκι σώθηκε σαν από θαύμα, παρότι καθόταν στο σημείο που κόπηκε το αεροσκάφος! Ωστόσο, η μαμά του χαροπαλεύει.

Τουρκία: Έρευνα σε βάρος των πιλότων- Είχαν κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών;

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, το κοριτσάκι καθόταν μαζί με τη μητέρα του, ακριβώς πίσω από το πιλοτήριο. Είναι το ένα σημείο, στο οποίο κόπηκε το αεροσκάφος. Μετά τη «σκληρή» προσγείωση στο έδαφος, το παιδάκι εκτοξεύτηκε, ενώ η μητέρα του έμεινε εγκλωβισμένη. Οι οικείοι τους βρήκαν αμέσως το παιδάκι αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν τη γυναίκα. 

Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Στο πλευρό του είναι η θεία του.

Ωστόσο, η μητέρα βρίσκεται σε άλλο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση. Θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργείο. 

«Η σχεδίαση και η κατασκευή του αεροπλάνου προστάτευσε τους επιβάτες»

Ο μηχανικός αεροσκαφών Στάθης Πεκιάς, εξήγησε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι το πιθανότερο είναι ότι ο πιλότος δεν υπολόγισε τις καιρικές παραμέτρους. Γι' αυτό έκανε και τη λεγόμενη «βαριά προσγείωση», που προκάλεσε βλάβη στην τροχοπέδηση. 

Ο μηχανικός αεροσκαφών Στάθης Πεκιάς, εξηγεί στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι έφταιξε για το πρωτοφανές αεροπορικό δυστύχημα

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι πρωτοφανές ένα αεροπλάνο να κόβεται στα τρία αλλά αποδείχτηκε ότι η σχεδίαση και η κατασκευή του προστάτευσε τους επιβάτες».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top