Τουρκία: Έρευνα σε βάρος των πιλότων- Είχαν κάνει χρήση αλκοόλ ή ουσιών;

Τρεις γυναίκες τα θύματα - 179 τραυματίες από το ασυνήθιστο δυστύχημα

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι τουρκικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνα, σε βάρος των δύο πιλότων του επιβατικού αεροπλάνου που κόπηκε στα τρία χθες Τετάρτη,  για ενδεχόμενη εγκληματική αμέλεια.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 179 τραυματίστηκαν στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Οι επιζώντες έζησαν μία «πτήση κόλαση» όπως περιέγραψαν.

Τρεις γυναίκες τα θύματα

H Σογκιούλ Μπόζκουρτ, η Αλέβ Γκέντσογλου και η οδοντίατρος  Ζεχρά Μπιλγκί Κοτσάρ ήταν τα τρία θύματα της τραγωδίας .Ο σύζυγός της γιατρού σώθηκε, καθώς ακύρωσε το ταξίδι του την τελευταία στιγμή για επαγγελματικούς λόγους. 

Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Έρευνα σε βάρος των πιλότων - Κατασχέθηκαν τα κινητά τους

Η έρευνα, που άρχισε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σε βάρος των δύο πιλότων, αφορά ενδεχόμενη «αμέλεια η οποία επέφερε θανάτους και τραυματισμούς», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. 

Ο Εισαγγελέας στο πλαίσιο της έρευνας ζήτησε να ληφθεί δείγμα αίματος από τους δύο πιλότους, τον Τούρκο κυβερνήτη και τον Νοτιοκορεάτη συγκυβερνήτη για να διαπιστωθεί αν είχαν κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικής ουσίας. 

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, κόπηκε στα τρία και έπιασε φωτιά χθες, αφού βγήκε από τον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία: Ένας νεκρός από το αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και προερχόταν από τη Σμύρνη, προσγειώθηκε σε κακές καιρικές συνθήκες τις οποίες οι αρχές είχαν επικαλεσθεί ως πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βγει εκτός διαδρόμου

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αεροσκάφος της χαμηλού κόστους  τουρκικής αεροπορικής εταιρίας  Pegasus, είχε βγει εκτός διαδρόμου. Το ίδιο σκηνικό είχε συμβεί  τον Ιανουάριο , χωρίς τότε να τραυματιστεί κανείς.  Σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρίας ξέσπασε σε κλάματα.

Το αεροδρόμιο Σαμπιά Γκιοκτσέν έκλεισε. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top