Θάνατος Φώτη Ντούλου: «Οι αρχές είχαν εμμονή μαζί του»

Επιστολή κόλαφος της οικογένειάς του

Εναντίον του αμερικανικού συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης καταφέρεται η οικογένεια του Έλληνα ομογενή Φώτη Ντούλου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ενός δικαστικού θρίλερ, όπου κατηγορούταν για τη δολοφονία της συζύγου του. 

Νεκρός ο Φώτης Ντούλος: Η οικογένεια δωρίζει τα όργανά του

Με μια μακροσκελή επιστολή, εκ μέρους της οικογένειάς του, η αδελφή του Φώτη Ντούλου εκφράζει την απογοήτευσή για το αμερικανικό δικαστικό σύστημα και τα αμερικανικά ΜΜΕ που έσπευσαν να καταδικάσουν τον 52χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ. 

Όπως υποστηρίζει, το αμερικανικό κράτος κυνήγησε των αδελφό της με αμείλικτο τρόπο και με τη βοήθεια των ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως ένα τέρας. 

Φώτης Ντούλος: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»- Όσα έγραφε στο σημείωμα

Η ίδια τον χαρακτηρίζει έναν σπουδαίο άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη πριν καν δικαστεί. 

«Ο Φώτης ήταν θύμα αυτού του νοσηρού κλίματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η αδελφή του. 

Η επιστολή δόθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ το βράδυ της Δευτέρας. Η οικογένεια μιλάει για «εμμονική» αντιμετώπιση του Έλληνα ομογενή.

«Ο Φώτης δεν ήταν δολοφόνος, Τώρα είναι νεκρός. Η υπόθεση που αφορά την εξαφάνιση της Τζένιφερ δεν έχει τελειώσει. Από ορισμένες απόψεις, ξεκινάει εκ νέου», αναφέρουν επίσης στην επιστολή.

Τέλος κάνουν γνωστό πως η σορός του Έλληνα ομογενή θα ταφεί στην Ελλάδα και όχι το Φάρμιγκτον, όπου ζούσε, καθώς φοβούνται ότι ο τάφος του θα βεβηλωθεί. 

Ο Φώτης Ντούλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την ημέρα που θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για την δολοφονία της γυναίκας του και να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. 

Αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό του με αναμμένη τη μηχανή κι ένα λάστιχο να διοχετεύει στην καμπίνα του αυτοκινήτου τα καυσαέρια. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ ασθενή σφυγμό και νοσηλευόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Τελικά δεν τα κατάφερε. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η σύζυγος του Φώτη Ντούλου, Τζένιφερ, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 24 Μαΐου και από τότε θεωρείται νεκρή, χωρίς όμως να έχει βρεθεί το πτώμα της. Αμέσως, ως υπεύθυνος για τον θάνατό της κατηγορήθηκε ο σύζυγός της. 

Λίγα λουλούδια στη μνήμη της Τζένιφερ Ντούλος - φωτογραφία: AP Images
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά και λίγο πριν από την εξαφάνιση της Τζένιφερ, οι δυο τους είχαν εμπλακεί σε μια σκληρή δικαστική διαμάχη για την επιμέλειά τους. 

Η Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλος είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της το 2017, παίρνοντας μαζί της και τα πέντε παιδιά και καταθέτοντας παράλληλα αίτηση διαζυγίου. Στους αστυνομικούς είχε πει ότι φοβόταν πως θα πάθει κάτι κακό και πως ο πρώην σύζυγό της θα ήταν υπεύθυνος γι’ αυτό. 

Οι αρχές πιστεύουν πως ο Φώτης Ντούλος  επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του στο σπίτι της στο Νιου Κανάαν και αφού την σκότωσε, καθάρισε τον τόπο του εγκλήματος και μετέφερε το πτώμα σε άγνωστο σημείο, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. 

Το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί σε πάρκο όχι πολύ μακριά από το σπίτι τους. 

Επί επτά μήνες η αστυνομία αναζητούσε το πτώμα της γυναίκας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο Φώτης Ντούλος κατηγορήθηκε για απαγωγή και δολοφονία. 

Εκείνος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, όμως οι αρχές συνέλαβαν τόσο τον ίδιο, όσο και την τότε σύντροφό του, Μισέλ Τροκόνις τον Ιούνιο του 2019 για παραποίηση ή δημιουργία πλαστών στοιχείων, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν ίχνη αίματος και στοιχεία ότι κάποιος προσπάθησε να καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος. 

Την ημέρα της εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλος μάλιστα, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν άνδρα, ο οποίος έμοιαζε με τον Έλληνα ομογενή, να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να βάζει διάφορες τσάντες σε κάδους σκουπιδιών στην περιοχή του Χάρτφορντ. Μετά από έρευνες ανακαλύφθηκε ότι στις τσάντες αυτές υπήρχαν ρούχα και αντικείμενα με το αίμα της Τζένιφερ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top