Ερντογάν: «Ο Χαφτάρ είναι ένας μισθοφόρος»

Προελαύνει ο στρατός του στη Λιβύη

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Στη Λιβύη οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν αδιαφορώντας για τον Ερντογάν που συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα στην Τρίπολη και να υποστηρίζει ότι ο Λίβυος στρατηγός είναι ένας μισθοφόρος.

Παρέμβαση Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα

«Ο Χαφτάρ, ναι είναι ένας λεγεωνάριος. Είναι ένας μισθοφόρος στρατιώτης. Και αυτό το άτομο, κατά την περίοδο Καντάφι, και τον Καντάφι τότε τον πρόδωσε, και το είχε σκάσει και από κοντά του και βρήκε διαφύγιο στην Αμερική» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.. 

Προελαύνει ο στρατός του στρατηγού Χαφτάρ 

Ο Ερντογάν είναι εμπρηστικός κατά του μισητού εχθρού του, όμως ο Χαφτάρ και ο στρατός του αδιαφορούν και προελαύνουν. Μία - μία οι παραλιακές πόλεις από τη Μιζράτα έως και τη Ζάουγια δυτικά της Τρίπολης πέφτουν στα χέρια τους. 

Μαζί με τους άνδρες μαχητές, στα πεδία των μαχών θριαμβεύει και η Ναίμα Αλαράμπι. Η γυναίκα δεξί χέρι του στρατηγού Χάφταρ που είναι ονομαστή στη Λιβύη για τον εξαιρετικό στρατηγικό της σχεδιασμό. 

Ερντογάν: «Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει τον Σαράζ»

Ο Ερντογάν πάντως προσπαθεί να στηρίξει το σύμμαχό του.

«Ο Σάραζ είναι ένας ηγέτης τον οποίο αναγνωρίζουν τα ΗΕ. Τώρα μπορούμε να βάλουμε δίπλα τον ένα στον άλλο ένα άτομο που αναγνωρίζεται από τα ΗΕ και ένα που δεν το αναγνωρίζει κανένας;» δήλωσε ο Ερντογάν.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top