Koροναϊός: Το Λονδίνο ζητά απομόνωση σε όσους ταξίδεψαν από την Ουχάν

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Υψηλός ο κίνδυνος σε διεθνές επίπεδο

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Να απομονωθεί και να παραμείνει σπίτι του ζητά το Λονδίνο απ΄όποιονδήποτε πολίτη στη Βρετανία επέστρεψε από την Ουχάν τις τελευταίες 14 ημέρες, εξαιτίας της ανησυχίας για την προσυμπτωματική μετάδοση του κοροναϊού.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, με δήλωσή του κάλεσε τους εν λόγω πολίτες να αποφεύγουν την επαφή με άλλους ανθρώπους, συστήνοντάς τους να επικοινωνήσουν με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας τηλεφωνικά.

Κοροναϊός: Τα μέτρα πρόληψης που έλαβε η Ελλάδα

«Οι αξιωματούχοι της αρχής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν φθάσει στη Βρετανία από την Ουχάν. Έχοντας αποκλείσει εκείνους που γνωρίζουμε πως έχουν ήδη φύγει από τη χώρα, υπάρχουν 1.460 άνθρωποι που θέλουμε να εντοπίσουμε» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η Βρετανία υπέβαλε σε εξετάσεις 73 ανθρώπους για τον κοροναϊό της Ουχάν, όμως δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα της νόσου, που έχει ήδη σκοτώσει 81 ανθρώπους στην Κίνα.

Κοροναϊός: Εξαπλώνεται ταχύτατα – Νέα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Υψηλός» ο κίνδυνος σε διεθνές επίπεδο

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε σήμερα την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς το «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο», όπως έγραφε μέχρι πρότινος στις αναφορές του.

«Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη.

Κοροναϊός: Από τις νυχτερίδες η μετάδοση του ιού–Πρώτο κρούσμα στον Καναδά

«Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αλλάξαμε την εκτίμηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει, όμως αυτό το λάθος ξέφυγε» στις εκθέσεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, συμπλήρωσε η αξιωματούχος, τονίζοντας ότι:

«Η διόρθωση αυτή δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ΠΟΥ δεν θεωρεί πως η επιδημία συνιστά μια επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εύρους».

Τι είναι ο νέος κοροναϊός και ποια τα συμπτώματα του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top