Ο Πρέσβης της Γαλλίας στο Star: «Άκυρη και μη γενομένη η συμφωνία Λιβύης»

Στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Ανηλεώς συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβύη με τις αντίπαλες δυνάμεις να αλληλοκατηγορούνται για την καταπάτηση της εκεχειρίας. 

Στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται η Γαλλία όπως λέει αποκλειστικά στο ΣΤΑΡ και την Ειρήνη Ζαρκαδούλα ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα.

«Η Γαλλία έχει μιλήσει για μια συμφωνία (μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας) άκυρη και μη γενόμενη» δήλωσε ο  Πάτρικ Μεζονάβ και συμπλήρωσε: 

«Οι πρωτοβουλίες που παίρνει η Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες δεν είναι προς την κατεύθυνση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Πιστεύουμε ότι οι συνθήκες στις οποίες αναφερθήκατε, η αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μία συγκυρία προνομιούχος έτσι ώστε Γαλλία και Ελλάδα να αναθερμάνουν τη στρατηγική τους σχέση».  

Παρίσι: Οικονομικό forum με Γάλλους και Έλληνες επενδυτές

 Πάντως, μεγάλη έμφαση δίνει η Γαλλία και στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, γεγονός που αποδεικνύεται και από το φόρουμ που διοργανώνεται στις 29 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή σημαντικών Γάλλων επενδυτών. Άλλωστε τότε γίνεται και η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν.


 «Eίναι μια ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να δείξει ότι οι δεσμεύσεις της είναι σοβαρές. Είναι μία εργασία πειθούς που έχει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση προς τους Γάλλους επενδυτές. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν έχω αμφιβολία ότι το φόρουμ θα έχει επιτυχία» τόνισε ο Πάτρικ Μεζονάβ. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top