Ζευγάρι δημιουργεί κοσμήματα από θραύσματα πυραύλων στη Λωρίδα της Γάζας

Συλλέγουν τα μέταλλα και φτιάχνουν κολιέ

Δείτε στο video του Ruptly πώς κατασκευάζουν τα ιδιαίτερα αυτά κοσμήματα 

Το δικό του μήνυμα κατά των εχθροπραξιών στέλνει ένα ζευγάρι που μένει κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Yedidya και ο Shiran Harush έχουν δημιουργήσει την δική τους σειρά κοσμημάτων τα οποία είναι φτιαγμένα από θραύσματα πυραύλων.

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν ένα όπλο σε κάτι όμορφο και λαμπερό, στο όνομα της ειρήνης.

Το ζευγάρι έχει ξεκινήσει την δραστηριότητα αυτή από το 2014. Η Yedidya και ο Shiran Harush άρχισαν να μαζεύουν γύρω από το χωριό τους (Shlomit) -που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Ισραήλ- το υλικό από τα θραύσματα πυραύλων.

Η πρωτοβουλία τους -που πήρε το όνομα «Rocket Necklace», δηλαδή «Κολιέ από Πυραύλους» (σε ελεύθερη μετάφραση)- ξεκίνησε όταν κάποιος ζήτησε στην Yedidya -που μεγάλωσε στην ισραηλινή αποικία του Gush Katif στη Γάζα- να πάει ένα θραύσμα από πύραυλο στις ΗΠΑ ως δώρο.

Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα των συμβολικών αυτών κοσμημάτων, με την παραγωγή να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Το μέταλλο από το κάθε κόσμημα ελέγχεται κάθε φορά από τις Αρχές ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές πριν μετατραπεί σε κολιέ.

Στη συνέχεια το ζευγάρι πολύ τα ιδιαίτερα αυτά κοσμήματα στο προσωπικό του site, με τι τιμές να ξεκινούν από τα 71 ευρώ και να φτάνουν έως και τα 120 ευρώ.

Τα περισσότερα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις πηγαίνουν στο «Eβραϊκό Εθνικό Ταμείο» για την κατασκευή καταφυγίων από τις βόμβες, σε κοινότητες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Όσο για την Yedidya και τον Shiran Harush; Δηλώνουν πως το όλο project έχει στόχο να φέρει «φως στον κόσμο», ελπίζοντας τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να γίνουν καλοί άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top