Υπ. Εξωτερικών: Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα

Η Τουρκία πιέζει τη Λευκορωσία

Η Τουρκία επέλεξε να στείλει το Γιαβούζ στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο έχει ήδη αδειοδοτηθεί προς τη γαλλική εταιρεία  TOTAL και την ιταλική ΕΝΙ.

«Oι παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, ακόμη και αν επαναλαμβάνονται παρά τη διεθνή κατακραυγή που προκαλούν, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, ούτε βέβαια δημιουργούν τετελεσμένα. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζονται απερίφραστα» ανέφερε η ανακοίνωση του εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Με την κίνηση αυτή η Τουρκία απαντά στο ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κάιρο και επιχειρεί να ελέγξει τις αντιδράσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία. Πάντως και η Αίγυπτος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι είναι απαράδεκτες οι μονομερείς παράνομες ενέργειες.

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε τουρκική πρόκληση

«Για κάθε ενδεχόμενο είναι έτοιμη η Ελλάδα σε ότι αφορά την Τουρκική προκλητικότητα και την κλιμάκωση αυτής» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας.

Με τις κινήσεις αυτές η Τουρκία πιέζει αφόρητα τη Λευκωσία η οποία επιχειρεί μέσω της διπλωματικής οδού να βρει λύση στα νέα τετελεσμένα που δημιουργεί η Άγκυρα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top