Κίνα: Η φοιτήτρια που πέθανε δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα από τις δωρεές!

«Στόχευαν άρρωστους και ευάλωτους ανθρώπους»

Κινέζα φοιτήτρια

Οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η αποκάλυψη ότι η φοιτήτρια, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 24 της χρόνια, λάμβανε μόνο ένα πολύ μικρό ποσό από τις δωρεές που είχαν συγκεντρωθεί για εκείνη. 

Πέθανε η φοιτήτρια που ζούσε με 0,20 ευρώ τη μέρα

Σύμφωνα με το BBC, η άτυχη Wu Huayan ζούσε για πέντε χρόνια στην απόλυτη φτώχεια, επιβιώνοντας με 0,20 ευρώ την ημέρα για να βοηθήσει τον αδερφό της. Η ιστορία συγκίνησε πολύ κόσμο που έσπευσε να δωρίσει χρήματα για τη σωτηρία της. 

Ωστόσο, η ίδια δεν έλαβε ποτέ όλα τα χρήματα. Τα επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι καλύφθηκαν μόνο τα ιατρικά έξοδα, αξίας 2.900 δολαρίων, ενώ το ποσό που είχε συγκεντρωθεί για εκείνη ήταν 144.000 δολάρια!

«Στόχευαν άρρωστους και ευάλωτους ανθρώπους»

Φως στην υπόθεση έριξαν κατηγορίες που έγιναν κατά του οργανισμού που συγκέντρωνε τα χρήματα, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της κοπέλας. 

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης «The Cover» κατηγόρησε τον οργανισμό «Charity 9958» ότι διεξήγαγε «μια θανατηφόρα απάτη».

Ο Zheng Hehong, ακτιβιστής και πρώην μέλος του προσωπικού του «Charity 9958», κατήγγειλε ότι ο οργανισμός στόχευε ιδιαίτερα άρρωστους και ευάλωτους ανθρώπους.

«Περίμεναν μέχρι ο ασθενής να πεθάνει, ώστε τότε να μπορέσουν να πάρουν το χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί», δήλωσε σε τοπικό μέσο ο Hehong. «Αυτό το εισόδημα, από τον νόμο, μπορεί να δοθεί ως μπόνους προσωπικού αντί για φιλανθρωπική βοήθεια» συνέχισε. 

Τι απάντησε ο οργανισμός 

Ο οργανισμός «Charity 9958» υποστηρίζει ότι απλά ακολουθούσε τις εντολές συγγενών της φοιτήτριας και ότι η 24χρονη δεν πληρούσε ακόμη όλα τα κριτήρια για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα της μεταφέρονταν όλα τα χρήματα μόλις ανακοινωνόταν η ημερομηνία του χειρουργείου.

Παρόλα αυτά αποκαλύφθηκαν και άλλα «λάθη». Σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός είχε αναφέρει ότι σταμάτησε να συγκεντρώνει χρήματα, καθώς τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι τους ενημέρωσαν ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι να καλύψουν το ποσό που έμενε.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επικοινωνία με τον οργανισμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top