Τουρκικό ΥΠΕΞ για EastMed: Μόρφωμα που απέχει από την πραγματικότητα

«Ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης»

τουρκική σημαία

«Μόρφωμα που απέχει από την πραγματικότητα» χαρακτηρίζει το EastMed Forum, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι ιδρύθηκε από κάποιες χώρες που ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης της ανατολικής Μεσογείου.

Χατζηδάκης στο Star: Στον EastMed θα μπουν κι άλλες χώρες

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στις 16 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στο Κάιρο οι χώρες μέλη του EastMed Forum υπογράφοντας ένα καταστατικό με στόχο να μετατρέψουν το φόρουμ σε μια διεθνή οργάνωση. «Αυτό το φόρουμ το οποίο ίδρυσαν κάποιες χώρες που ονειρεύονται να αφήσουν την Τουρκία εκτός ενεργειακής εξίσωσης στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ένα μόρφωμα η οποια απέχει από την πραγματικότητα».

Μητσοτάκης για EastMed: Πολύ σημαντική μέρα για Ελλάδα

«Αν στόχος αυτού του φόρουμ ήταν πραγματικά η συνεργασία, αδιαμφισβήτητα θα καλούσαν και τους Τουρκοκύπριους σε αυτό. Αυτού του είδους τα μορφώματα που ιδρύονται ενάντια στην Τουρκία δε συμβάλουν στην ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Καμιά πρωτοβουλία στην οποία δε θα συμμετέχει η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορεί να πετύχει. Επομένως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μια νέα απόδειξη ότι οι χώρες οι οποίες ακόμη δεν απάντησαν στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία, τρέχουν πίσω από μάταια όνειρα. Επιπλέον αποκαλύπτουν ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία είναι ορθή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι σημαίνει η υπογραφή του EastMed και τι αλλάζει για την Ελλάδα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει αναφέροντας ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τόσο τα δικά μας νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Tης Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top