Για μία πολύ «σημαντική μέρα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συμφωνία για τον EastMed, που υπογράφεται σήμερα.
«Ο καιρός μπορεί να είναι βροχερός και κρύος έξω αλλά το κλίμα, όπως πάντα, είναι ιδιαίτερα θερμό κάθε φορά που υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικά σε μία τόσο σημαντική μέρα, όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed», είπε ο πρωθυπουργός, στον διάλογο που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μπροστά στις κάμερες.
Υπογράφεται ο EastMed: Τι σημαίνει και τι αλλάζει για την Ελλάδα
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο».
«Στην Κύπρο λέμε ότι άμα βρέχει είναι ευλογία, διότι οι χώρες μας μαστίζονται, ιδιαίτερα τα νησιά, και από την ανομβρία. Συνεπώς, η ευλογία σήμερα είναι γιατί συμπίπτει με ένα ιστορικό γεγονός, την υπογραφή μιας τριμερούς, εν συνεχεία τετραμερούς συνεργασίας, που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες: Δηλαδή, να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος.
«Έτσι, πραγματικά είναι μία σημαντική, ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και εν συνεχεία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, νομίζω ότι θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της Μέσης Ανατολής», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.