Χατζηδάκης στο Star: Στον EastMed θα μπουν κι άλλες χώρες

Συζητήσεις με Ιταλία, Αίγυπτο και μεγάλες εταιρίες

Κι άλλες χώρες θα  ενταχθούν στη Συμφωνία για τον EastMed,  όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και τον Γιάννη Ευσταθίου.  

 Υπογράφηκε η συμφωνία για τον East Med στο Ζάππειο

«Oι Έλληνες θα δουν να αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά η πατρίδα μας.  Υπάρχει ενδιαφέρον,   δεν είναι σχεδιασμός επι χάρτου και ότι έχει ενοχληθεί η Τουρκία νομίζω πως κάτι λέει. Η Ιταλία πιστεύω ότι θα ακολουθήσει» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.  
Όσον αφορά την Η Αίγυπτο; «Υπάρχει ανοιχτή κι αυτή η προοπτική» απαντά ο Υπουργός Ενέργειας.   

EASTMED: ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο αγωγός από το Ισραήλ μέσω Κύπρου, διανύοντας 1900 χλμ θα περάσει από το Λασίθι, την Λακωνία, την Αρκαδία  και  από τον Πατραϊκό Κόλπο, μέσω Αιτωλοακαρνανίας,  θα φτάσει ως τη Θεσπρωτία για να συνδεθεί με το ιταλικό δίκτυο.

Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει το κόστος της ενέργειας και θα εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

«Μέσα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και κατά την διάρκεια κατασκευής αλλά και μετά, θεωρούμε ότι θα δοθεί μια μεγάλη ανάπτυξη στο νησί μας» δήλωσε επίσης στο Star ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.  

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ EASTMED

Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν πολύ από τη συμφωνία για τον East Med  και αντέδρασαν με 12 παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας Χ. Ακσόι μίλησε για «βρώμικα σχέδια που θα αποτύχουν»!  

Προκαλεί η Τουρκία για τον ΕastMed: «Βρώμικη συμφωνία που δεν έχει μέλλον»

 «Απέναντι στην συμφωνία Ισραήλ, της Αίγυπτου και της Ελλάδας με την «ελληνοκυπριακή διοίκηση Νοτίου  Κύπρου», η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία με την Λιβύη κομματιάζοντάς και ρίχνοντας το τείχος που προσπάθησαν να χτίσουν στην Μεσόγειο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ. 

ΠΡΟΕiΔΟΠΟΙΗΣΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:  ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ξανά τον Ερντογάν με τη συνέντευξη στην  “The Globe and Mail”: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει  τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». 

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει από τον ιδιωτικό τομέα

EASTMED: ΤΕΤ Α ΤΕΤ Ν.ΔΕΝΔΙΑ – ΜΠ. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Κι ο υπουργός Εξωτερικών απευθύνθηκε στην Άγκυρα στη συνάντηση του με τον  Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Αυτός είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά. Με  συνεργασία, διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να απαντά:   «Είναι μια νέα εποχή στη συνεργασία μας  που αλλάζει πλέον  το οικονομικό περιβάλλον» 

ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Λίγα 24ωρα πριν  την συνάντηση Μητσοτάκη-Τράμπ στον Λευκό Οικο, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάϊατ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώσανε τη στήριξη τους στον αγωγό και «άδειασαν» την Τουρκία.

Μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολίτικους αρχηγούς.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top