Βατικανό: Ο Πάπας όρισε την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο διπλωματικό πόστο

Μόλις έξι γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων

Ο Πάπας Φραγκίσκος με καθολικές καλόγριες

Ο πάπας Φραγκίσκος όρισε σήμερα την πρώτη γυναίκα σε υψηλόβαθμο πόστο της Γραμματείας του Κράτους, στο ανδροκρατούμενο νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της κυβέρνησης του Βατικανού.

Ο πάπας Φραγκίσκος κατήργησε το απόρρητο παιδεραστών κληρικών

Η 66χρονη Ιταλίδα, Φραντσέσκα Ντι Τζιοβάνι, θα αναλάβει τα ηνία ενός νεοδημιουργηθέντος πόστου, σε ένα τμήμα που είναι γνωστό ως Τμήμα Σχέσεων με Κράτη, στο οποίο θα έχει το βαθμό της υφυπουργού. 

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονηθούν ιερείς και οι ρόλοι που ανατίθενται σε γυναίκες, παραδοσιακά, είναι στη σκιά της κυβέρνησης του Βατικανού. 

Συγγνώμη ζήτησε ο Πάπας: «Κάποιες φορές χάνω την υπομονή μου»

Μια οργάνωση γυναικών, ανάμεσά τους και η Διεθνής Ένωση Γενικών Ηγουμένων (UISG), οργάνωση «ομπρέλα» των καθολικών καλογριών, καιρό ζητά από τον Πάπα να ορίσει περισσότερες γυναίκες σε ανώτερες θέσεις της γραφειοκρατίας του Βατικανού, ενώ παρά τις υποσχέσεις να οριστούν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις λήψης αποφάσεων στο Βατικανό, μόλις έξι γυναίκες έχουν τοποθετηθεί. 

Τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε όλον τον κόσμο ανέρχονται στο 1,3 δισεκατομμύριο, με πάνω από τους μισούς πιστούς να είναι γυναίκες. Στα θρησκευτικά τάγματα οι γυναίκες είναι τριπλάσιες από τους άνδρες.

Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί ο Πάπας τραβούσε το χέρι του από τους πιστούς

Σε ανακοίνωση του το Βατικανό επιβεβαίωσε το διορισμό της ντι Τζιοβάνι, αναφέροντας πως εκείνη θα αναλάβει τις πολυμερείς σχέσεις της Γραμματείας, στην οποία εργάζεται από το 1993. Η 66χρονη Ιταλίδα είναι ειδικός στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top