Λύθηκε το μυστήριο: Γιατί ο Πάπας τραβούσε το χέρι του από τους πιστούς

Αποκαλύφθηκε για ποιο λόγο δεν τους άφηνε να το φιλήσουν

Δείτε στο video του Associated Press τα πλάνα που έγιναν viral με τον Πάπα να τραβά το χέρι του από τους πιστούς όταν εκείνοι πάνε να το φιλήσουν

Viral είχε γίνει πριν μερικές ημέρες η εικόνα του Πάπα, ο οποίος τραβούσε το χέρι του από τους πιστούς που είχαν σχηματίσει ουρά, προσπαθώντας να του το φιλήσουν.

Τα πλάνα «ταξίδεψαν» σε όλο τον κόσμο και ένα πέπλο μυστηρίου αλλά και έντονης κριτικής άρχισε να καλύπτει αυτή την κίνηση του Ποντίφικα.

Μετά από σχόλια, εικασίες και αντιδράσεις, την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, Αλεσάντρο Γκισότι, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να μεταδώσει μικρόβια μεταξύ του ποιμνίου. «Ήταν απλά θέμα υγιεινής» εξήγησε.

«Του αρέσει να αγκαλιάζει τους ανθρώπους και να τον αγκαλιάζουν» τόνισε ο Γκισότι.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου, ο Πάπας επιτρέπει στους πιστούς να φιλούν το χέρι και το δακτυλίδι του σε περιορισμένο αριθμό, όπως κι έκανε μια ηλικιωμένη Ιταλίδα μοναχή στη λειτουργία της Τετάρτης, όταν τη βράβευσε για το έργο δεκαετιών που έχει προσφέρει βοηθώντας φτωχούς στην Αφρική.

Η άρνηση του Πάπα σύντομα πυροδότησε τη διαμάχη μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών Καθολικών.

Ένας συντηρητικός ιστότοπος, που συχνά επικρίνει τον ποντίφικα, χαρακτήρισε το επεισόδιο «δυσάρεστο» κι ένας άλλος επισήμανε ότι ο Φραγκίσκος πρέπει να παραιτηθεί εάν δεν του αρέσουν τα τελετουργικά.

Το περιστατικό σχολίασαν και άλλοι παρατηρητές της Αγίας Έδρας, που σημειώνουν ότι ακόμη κι ο προκάτοχός του, ο Πάπας Βενέδικτος, αλλά και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος δεν αρέσκονταν στο να τους φιλούν το χέρι, τουλάχιστον όχι το πλήθος των πιστών που σχημάτιζε ουρές, σκοπίμως.

Εξάλλου, ένας στενός συνεργάτης του ποντίφικα είπε στο Reuters την Τρίτη ότι ο Φραγκίσκος «βρήκε διασκεδαστική» την όλη φασαρία που προκλήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top