Τραμπ: Ο Σολεϊμανί έπρεπε να είχε εξοντωθεί πριν από 20 χρόνια

«Πολλοί δεν έχουν χέρια, ούτε πόδια εξαιτίας αυτού του καθικιού» είπε

Ντόναλντ Τραμπ

Βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη στις αρχές του μήνα. «Son of the bitch» αποκάλεσε τον θανόντα ο Αμερικανός Πρόεδρος και τόνισε ότι υπάρχουν «πολλοί νέοι και νέες που δεν έχουν χέρια ούτε πόδια» εξαιτίας του διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Τραμπ: Ο Σολεϊμανί σχεδίαζε να ανατινάξει αμερικανικές πρεσβείες

«Μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν έχει πόδια, ούτε χέρια, εξαιτίας αυτού του καθικιού. Έπρεπε να είχε εξοντωθεί πριν από είκοσι χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Με διαταγή Τράμπ νεκρός Ιρανός υποστράτηγος - Απειλές για εκδίκηση

Ο Τραμπ συνεχίζει να υπερασπίζεται την απόφασή του να διατάξει αεροπορικό πλήγμα για την εξόντωση του ανώτατου αξιωματικού των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων, ενώ πολλοί τον επικρίνουν και αμφισβητούν ότι υπήρχε «άμεσα επικείμενη» επίθεση με εγκέφαλο τον Σολεϊμανί.

Η Ουάσινγκτον διατείνεται ότι ο διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς ευθύνεται για τους θανάτους και τους τραυματισμούς εκατοντάδων στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η κυβέρνηση του Τραμπ δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι έδωσε μάλλον αντιφατικές εξηγήσεις για το σκεπτικό της επιχείρησης εξόντωσης του Σολεϊμανί, κατά πολλούς του δεύτερου ισχυρότερου αξιωματούχου στην Τεχεράνη, μετά τον Χαμενεΐ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top