Αυστραλία: Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά

Μαινόταν ανεξέλεγκτη σχεδόν τρεις μήνες

πυροσβέστης στις φωτιές της Αυστραλίας

Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαινόταν στη χώρα ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, την ώρα που αναμένεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις.

Χάος από τις φωτιές στην Αυστραλία: Eκκενώθηκαν κοινότητες

Οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία εξήγησαν ότι επιτέλους σήμερα κατάφεραν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σέιν Φιτζσίμονς, δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό (της πυρκαγιάς) είναι ελπιδοφόρα».

Τεράστια η καταστροφή από τις πυρκαγές στην Αυστραλία / AP Images

Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου.

Νέα Ζηλανδία: Οι παγετώνες έγιναν … καφέ από τις φωτιές της Αυστραλίας​​​​​​​

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας. Δεκάδες άλλες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top