Νέα Ζηλανδία: Οι παγετώνες έγιναν … καφέ από τις φωτιές της Αυστραλίας

Το πρωτοφανές φαινόμενο «κάνει τον γύρο» των social media

Δείτε στο βίντεο τις εικόνες από τις τραγικές φωτιές που συνεχίζουν να καίνε μεγάλες εκτάσεις της Αυστραλίας/ Video:Reuters

Η εφιάλτης των φωτιών στην Αυστραλία φαίνεται πως δεν θα τελειώσει σύντομα για τους κατοίκους της, καθώς οι πυροσβέστες συνεχίζουν να παλεύουν με τις φλόγες μετά από πάρα πολλές μέρες.

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία

Μάλιστα, ο καπνός από τις πυρκαγιές προκάλεσε ένα πρωτοφανές μετεωρολογικό φαινόμενο στην Νέα Ζηλανδία. Παρά την απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, οι συνήθως λευκοί παγετώνες πήραν απόχρωση προς το καφέ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες και μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καπνός αυτός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά την Τετάρτη το πρωί στη ζώνη αυτή. Σε ορισμένες περιοχές, ο ήλιος εμφανίσθηκε σαν μια κόκκινη ή χρυσή σφαίρα, ανάλογα με το πάχος του τοξικού νέφους.

«Μπορούμε να δούμε καθαρά αυτόν τον καπνό, ο οποίος έχει διανύσει περίπου 2.000 χιλιόμετρα περνώντας από τη θάλασσα της Τασμανίας», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η νεοζηλανδική υπηρεσία μετεωρολογικών προγνώσεων. Η ίδια πηγή αναφέρει χαρακτηριστικά πως στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, η ορατότητα είναι χαμηλή, περίπου 10 χιλιόμετρα.

Πυρκαγιές Αυστραλία: Η συγγνώμη του Πρωθυπουργού- Έκανε διακοπές στη Χαβάη

«Η οσμή του καμένου έχει φθάσει εδώ, στο Κράιστσερτς», έγραψε μια γυναίκα στο Twitter, ενώ μια άλλη κάτοικος της Νέας Ζηλανδίας, αναρτά τη φωτογραφία του παγετώνα «Φραντς Γιόζεφ», που από λευκός έχει αρχίσει να παίρνει καφέ απόχρωση.

«Δίπλα στον παγετώνα Φραντς Γιόζεφ. Το «καραμελέ» χιόνι οφείλεται στη σκόνη από τις πυρκαγιές», έγραψε χθες, Τετάρτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top