Nέα πρόκληση της Τουρκίας: F-16 πάνω τη Ρω

Ο Ερντογάν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν. Καθημερινά. Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.Σήμερα, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση  πάνω από τη Ρω σε ύψος τριών και εννέα χιλιάδων ποδιών.

Λιβύη: Απορρίπτει την κατάπαυση πυρός ο Χάφταρ!

Οι παράνομες στρατιωτικές κινήσεις τους διανθίζονται την ίδια ώρα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από Τούρκους διπλωμάτες.

«Tο να πιστεύεις ότι ένα μικροσκοπικό νησί 10 τ.χ, που βρίσκεται 2χλμ μακριά από την Τουρκία και 570 χλμ μακριά από την Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει 40.000 τ.χ θαλάσσιας ζώνης στην Αν. Μεσόγειο είναι γελοίο» αναφέρει ένα από τα tweets. 

Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας βρίσκεται κι εντός των συνόρων της

Ο Ερντογάν όπου βρεθεί κι όπου σταθεί προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τη συμφωνία που υπέγραψε με το Σάραζ της Λιβύης.

 «Η ασφάλεια αλλά και το μέλλον της χώρας μας δεν βρίσκεται εντός των συνόρων αλλά και πέρα των συνόρων της» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργείου Εξωτερικών της Ε.Ε για Λιβύη και Ιράν

Τα ανυπόστατα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα τελευταία γεγονότα στο Ιράκ και στο Ιράν στη Μέση Ανατολή είναι τα θέματα συζήτησης του έκτακτου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες στο οποίο μετέχει ο Νίκος Δένδιας. 

Στην Άγκυρα οι Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ξαναρχίζουν σήμερα τις πολιτικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top