Θρίλερ με τη συντριβή του ουκρανικού Boeing: Βλάβη ή το κατέρριψαν

Μόλις πριν από δύο μέρες είχε περάσει τεχνικό έλεγχο

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες που προκάλεσαν τη συντριβή του ουκρανικού Boeing 737 στα δυτικά της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 176 άνθρωποι. 

Τι συνέβη στο ουκρανικό αεροσκάφος; - «Δε σας δίνουμε το μαύρο κουτί!»

Η πρεσβεία της Ουκρανίας σε νεότερη ανακοίνωσή της δεν έκανε καμία αναφορά σε μηχανική βλάβη, ως πιθανή αιτία της αεροπορικής τραγωδίας, παρά τα όσα μετέδιδαν από το πρωί τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. 

«Κάθε σχόλιο που έχει προηγηθεί για την αιτία της συντριβής δεν είναι επίσημη εκδοχή», αναφέρει η ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας για τη συντριβή του Boeing με τους 167 επιβάτες και το 9μελές πλήρωμα, κανείς εκ των οποίων δεν επέζησε.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Ουκρανού πρωθυπουργού, ο οποίος επίσης δεν αναφέρθηκε σε μηχανική βλάβη του αεροσκάφους. 

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν δύο μαύρα κουτιά, που σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο είναι κατεστραμμένα, αλλά τα δεδομένα τους μπορούν να ανακτηθούν. 

Ωστόσο, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να τα παραδώσει στης αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, χωρίς να ανακοινώνει πού τελικά θα σταλούν για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. 

Γερμανοί ειδικοί, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Bild» εκτιμούν πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, αναφέροντας πως η συντριβή του ουκρανικού Boeing είχε πολλές ομοιότητες με άλλα περιστατικά του παρελθόντος. 

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η βιασύνη με την οποία η Τεχεράνη έσπευσε να υιοθετήσει το σενάριο της μηχανικής βλάβης, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ασφαλές αεροσκάφος. Ήταν καινούργιο και είχε αποκτηθεί από τις Ουκρανικές Αερογραμμές πριν από τρία χρόνια, το οποίο είχε ελεγχθεί δύο μέρες πριν και δεν είχε διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα. 

Η ιορδανική εφημερίδα «Al Hadath» εκτιμά πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από την ιρανική αεράμυνα.

Άλλωστε το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μόλις έφτασε στα 7.900 πόδια, κάτι συνέβη και συνετρίβη. 

Σύμφωνα με την Ukrainian International Airlines, οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν transit και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία.

Οι νεκροί είναι:

  • 82 Ιρανοί
  • 63 Καναδοί
  • 11 Ουκρανοί - ανάμεσά τους και το 9μελες πλήρωμα
  • 10 Σουηδοί
  • 4 Αφγανοί
  • 3 Γερμανοί και
  • 3 Βρετανοί
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top