Σε συναγερμό οι ΗΠΑ: Φοβούνται «μεγάλο» χτύπημα του Ιράν εντός 48 ωρών

Ποια στάση θα κρατήσουν οι Αμερικανοί

Συναγερμός Στις ΗΠΑ: Φόβοι Για Χτύπημα Του Ιράν

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ΗΠΑ για χτύπημα από το Ιράν μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ως απάντηση της Τεχεράνης στη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί.

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι Αμερικανοί διαθέτουν πληροφορίες για κινήσεις του στρατού του Ιράν. Δεν είναι σαφές αν ο στρατός θα ενισχύσει την άμυνα των υπαρχουσών δυνάμεων ή θα προετοιμάσει μια ενδεχόμενη επίθεση.

Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία Σολεϊμανί: 50 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Επιπλέον, προειδοποιούν τα αμερικανικά πλοία στη Μέση Ανατολή για πιθανή ενέργεια του Ιράν έναντι αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Αν και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν υπήρξαν σαφείς στο κατά πόσο οι στρατιωτικές κινήσεις του Ιράν τις τελευταίες ώρες αφορούν στην ενίσχυση της άμυνας ή στην προετοιμασία μιας επίθεσης, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων. Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε μάλιστα πως αναμένουν κάποιου είδους «μεγάλο» χτύπημα εντός των επόμενων δύο ημερών.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ ξεκαθάρισε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση που να θέλει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Το απόγευμα της Δευτέρας κυκλοφόρησε επιστολή Αμερικανού Στρατηγού στην οποία διατυπωνόταν η πρόθεση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ, συνέπεια της απόφασης του ιρακινού κοινοβουλίου που ζητούσε την απομάκρυνση στρατευμάτων ξένων δυνάμεων από την επικράτεια της χώρας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top