Λάδι στη φωτιά από Ερντογάν: Στέλνει στρατό σε Λιβύη

Βολές κατά Ελλάδας: Τα σχέδια της έχουν αποτύχει

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Η Τουρκία ήδη στέλνει σταδιακά στρατό στη Λιβύη», ανακοίνωσε απόψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη στο CNN Turk.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του ξεκίνησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη, υπό τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η Βουλή της Λιβύης ακυρώνει τη στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

Η αποστολή των στρατευμάτων γίνεται παρά το γεγονός ότι το Σάββατο το διεθνώς αναγνωρισμένο κοινοβούλιο της Λιβύης ψήφισε για την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία.

«Δεν μας ενοχλεί η καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας. Τουναντίον, εμείς καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Ριάντ», δήλωσε, εξάλλου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πρόσφατα η Σαουδική Αραβία, καταδικάζοντας την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο Ιράκ, χαρακτηρίζοντας ως τέτοιες τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας πως «τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top