ΗΠΑ: Απειλές κατά του Ιράν για «προληπτική δράση»

«Επιτίθενται σε βάσεις μας εδώ και μήνες»

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ

Με ανάληψη «προληπτικής δράσης» προκειμένου να «προστατευτούν οι Αμερικανικές δυνάμεις» απείλησε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ το Ιράν, αν η Τεχεράνη ή δυνάμεις που υποστηρίζουν προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις.

ΗΠΑ: Αυστηρές κυρώσεις στο Ιράν και αποστολή δυνάμεων στον Κόλπο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να σχεδιάζονται και άλλες επιθέσεις κάτι που συμβαίνει εδώ και δύο-τρεις μήνες, είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ιράν: «Όποια χώρα μας επιτεθεί θα γίνει πεδίο μάχης»!

«Αν συμβεί αυτό, τότε θα δράσουμε και, παρεμπιπτόντως, αν πληροφορηθούμε για τυχόν επιθέσεις ή έχουμε κάποιου είδους ένδειξη, θα αναλάβουμε δράση προληπτικά για να προστατεύσουμε τις αμερικανικές δυνάμεις και τις ζωές Αμερικανών», πρόσθεσε και κάλεσε το Ιράκ «να κάνει περισσότερο για να αντιμετωπίσει αυτές τις υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές και να σταματήσει της επιθέσεις τους κατά των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων», διαμαρτυρόμενος ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει δει μέχρι στιγμής επαρκή δράση σ’ αυτό το μέτωπο από τη Βαγδάτη.

Πιθανή η αποστολή και άλλων ενισχύσεων στη Μέση Ανατολή

Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για την πρόσφατη πολιορκία της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, μετά τον θάνατο 25 μελών της Καταϊμπ Χεζμπολά από αμερικανικά πλήγματα, ενώ η Ουάσιγκτον έστειλε 750 στρατιώτες για να ενισχύσει την ασφάλεια της πρεσβείας της στο Ιράκ.

Έτοιμοι για πόλεμο Ιράν-ΗΠΑ; Ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Από την πλευρά του το Ιράν διεμήνυσε διά στόματος ανώτερου στρατιωτικού διοικητή, ότι δεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός πολέμου, αλλά δεν φοβάται και μια σύγκρουση. Ο Μαρκ Έσπερ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να στείλουν κι άλλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ενώ ο γενικός επιτελάρχης Μαρκ Μάιλι τόνισε ότι είναι έτοιμες για δράση διάφορες δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ήδη κάπου 60.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top