Ομηρεία Ελλήνων Ναυτικών: Βίντεο με τη δράση των πειρατών έχουν οι αρχές

Ώρες αγωνίες για τις οικογένειες των θυμάτων

Στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, που κατέγραψαν το πώς έδρασαν οι πειρατές στο Καμερούν και πήραν ομήρους τους πέντε Έλληνες ναυτικούς έχουν στα χέρια τους οι αρχές. 

Ομηρεία Ελλήνων Ναυτικών: Σκληρές οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές

Όπως μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από το υλικό αυτό οι αρχές του Καμερούν έχουν πλέον μια εικόνα για όσα διαδραματίστηκαν πάνω στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady». 

Συγκεκριμένα γνωρίζουν πόσοι ήταν οι πειρατές, πώς έδρασαν και πόσος χρόνος χρειάστηκε για να φύγουν μαζί με τους ομήρους. 

Οι διαπραγματευτές της πλοιοκτήτριας εταιρίας περιμένουν το τηλεφώνημα από τους πειρατές. Για να συμφωνήσουν στα λύτρα. Δε θα είναι έκπληξη αν δούμε να απελευθερώνεται κάποιος όμηρος σε ένδειξη καλής θέλησης. 

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν – Πέντε Έλληνες όμηροι

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα λύτρα θα παραδοθούν σε σημείο που θα οριστεί από τους πειρατές και συνήθως η παράδοση αυτή γίνεται στη θάλασσα.

Στόχος τους είναι να πάρουν χρήματα και φυσικά θα χρειαστεί να στείλουν και βίντεο που να πιστοποιεί ότι όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους .

Δραματικές ώρες για τις οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών

Δραματικές είναι οι ώρες που περνούν οι οικογένειες των πέντε Ελλήνων Ναυτικών που. Οι ένοπλοι έχουν επικοινωνήσει μόνο μια φορά για λύτρα και η αγωνιά όλων κορυφώνεται για την κατάσταση των Ελλήνων στα χέρια των πειρατών. 

Η τελευταία επικοινωνία  έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά την απαγωγή, στην οποία ζήτησαν λύτρα εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι δικηγόροι στο Λονδίνο που κάνουν την διαπραγμάτευση με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρίας έκαναν τη  δική τους αντιπρόταση. Από εκείνη την στιγμή η επικοινωνία σταμάτησε. 

Ο  πατέρας του Έλληνα ανθυποπλοίαρχου που κρατείται όμηρος αγωνιά. Είχε μιλήσει με τον γιο του λίγες ώρες πριν την απαγωγή .Τίποτα δεν προμήνυε την ένοπλη επίθεση στο πλοίο. 

«Αν το περιστατικό είχε γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ήμουν αυτήκοος μάρτυρας. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες πριν. Δεν είχαν κάποιο κίνδυνο, κάποια υποψία να φοβούνται», είπε.

Ο Έλληνας τραυματίας   που χτύπησε στο πόδι του από εξοστρακισμό σφαίρας κατά την εισβολή στο πλοίο είναι καλά στην υγεία του. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα όταν δώσουν το πράσινο φως οι αρχές στο Καμερούν, καθώς πρέπει να ληφθούν καταθέσεις. 

«Έστειλε στη μαμά και στον μπαμπά του μήνυμα να μην ανησυχούν. Τραυματίστηκε λέει στο πόδι», είπε η θεία του.

Οι πειρατές είναι βέβαιο ότι είχαν βάλει στο μάτι το ελληνικό τάνκερ έξω από το λιμάνι Λίμπο στο Καμερούν. Αποφάσισαν να επιτεθούν στο πλοίο νύχτα. Κάνεις  από τα 28 μέλη δεν πρόλαβε να μπει στον ειδικό θάλαμο έκτακτης ανάγκης.

Ο κόλπος της Γουινέας έχει χαρακτηριστεί η πιο επικίνδυνη περιοχή για πειρατεία στον κόσμο. Εκεί σημειώνεται το 92% των ομηριών σε διεθνές επίπεδο. 

Από το 2018 η ένωση πλοιάρχων εμπορικού ναυτικού είχε ενημερώσει ότι έχει εκδοθεί Κοινή Αγγελία Κινδύνου για την περιοχή καθώς υπάρχουν περιστατικά πειρατείας σε ελληνικά δεξαμενόπλοια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top