Πλοίο «φάντασμα» με ακέφαλα πτώματα ξεβράστηκε στις ακτές της Ιαπωνίας

Εικάζεται ότι ταξίδευε από τη Βόρεια Κορέα

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν το Σάββατο οι αρχές  του ιαπωνικού νησιού Σάντο, στις ακτές  του οποίου ξεβράστηκε ένα πλοίο «φάντασμα». Μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν πέντε πτώματα και δύο ανθρώπινα κεφάλια. 

Το πλοίο έφερε εκτεταμένες υλικές ζημιές και εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τη Βόρεια Κορέα, καθώς στην πρύμνη του είχε κόκκινα κορεατικά γράμματα. 

Οι αρχές κατάφεραν να ανέβουν στο πλοίο το Σάββατο, όμως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα δύο κεφάλια που βρέθηκαν ανήκαν σε κάποια από τα πτώματα, τα οποία ήταν μερικώς σκελετωμένα. 

Αυτό πιθανόν να υποδηλώνει πως τα θύματα βρίσκονταν στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Είναι σύνηθες φαινόμενο να ξεβράζονται στις ιαπωνικές ακτές πλοία που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα. Τις περισσότερες φορές όμως είναι άδεια και σπανιότερα μπορεί σε αυτά να βρεθούν ανθρώπινα λείψανα. 

Σύμφωνα με το BBC κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έκθεση στα καιρικά φαινόμενα και η πείνα είναι οι πιο πιθανές αιτίες για τον θάνατο των πληρωμάτων των πλοίων αυτών. 

Στο παρελθόν, υπήρχαν εικασίες ότι τα πληρώματα σε αυτά τα πλοία «φαντάσματα» ήταν λιποτάκτες ή κατάσκοποι του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μια άλλη εκδοχή είναι πως αρκετοί Βορειοκορεάτες λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στη χώρα τους και της φτώχειας βγαίνουν για ψάρεμα πιο μακριά από τις ακτές με τραγικά αποτελέσματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top