Ισπανία: Πεδίο μάχης το Καμπ Νου - Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

Χιλιάδες Καταλανοί στους δρόμους

Από σοβαρά επεισόδια συνοδεύτηκε το ελ κλάσικο, το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού ποδοσφαίρου. Υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συγκρούστηκαν με αστυνομικούς γύρω από το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, το Καμπ Νου.

Απεργίες στην Ισπανία για το «πράσινο φως» σε απολύσεις λόγω αναρρωτικής

Οι δρόμοι γύρω από το Καμπ Νου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, όταν Καταλανοί αυτονομιστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν περιπολικά και τους έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψεις πλαστικών σφαιρών, ενώ πολλοί διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με κλομπς.  

Ισπανία: Βάσκοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα 202 χιλιομέτρων

Η διεξαγωγή του ελ κλασικο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες Καταλανούς να ζητήσουν για μια ακόμη φορά την ανεξαρτησία και την απελευθέρωση των ηγετών τους που κρατούνται στις ισπανικές φυλακές.

«Δεν είμαι φίλος του ποδοσφαίρου. Είμαι απλώς εδώ να δείξω την υποστήριξή μου σε αυτά τα πράγματα», δήλωσε Καταλανός διαδηλωτής.

 ALERT: Οι Καταλανοί κήρυξαν την ανεξαρτησία τους απο την Ισπανία

Πριν το ντέρμπι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ είχαν ξεκινήσει μαζί για το γήπεδο σε μια προσπάθεια κατευνασμού των παθών. Στο ίδιο μήκος κύματος κι ένα γκράφιτι με τους αρχηγούς των δυο ομάδων Πικέ και Σέργιο Ράμος να φιλιούνται στο στόμα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top