Γαλλία: Έρχονται οι ηλεκτρονικές ταμειακές αποδείξεις

Τα e-mail θα αντικαταστήσουν τις έντυπες

Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό στη Γαλλία οι ταμειακές αποδείξεις, καθώς το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε την σταδιακή κατάργησή τους με τους Γάλλους πολίτες να το αποδέχονται ευχάριστα.

Λοταρία αποδείξεων: Δώρα σπίτια και αυτοκίνητα για τις συναλλαγές το 2020

Είδος προς εξαφάνιση θα γίνουν σε λίγο καιρό οι αποδείξεις των ταμείων στη Γαλλία.  Ολοένα και περισσότερα καταστήματα στέλνουν με e-mail τον λογαριασμό των αγορών στους πελάτες τους, βάζοντας τέλος στη χαρτούρα με τη χρήση ειδικού λογισμικού και συσκευών POS.
 
Η κατάργηση των αποδείξεων για ποσά έως και 30 ευρώ θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2022 και δεν είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε στη Γαλλική εθνοσυνέλευση. Σκοπός του μέτρου είναι σε λίγα χρόνια να αντικατασταθούν όλες οι αποδείξεις με ηλεκτρονικές 

Από αυτά τα 10 επαγγέλματα θα μετρούν διπλά οι αποδείξεις

Κάθε χρόνο εκτυπώνονται στη Γαλλία 12 δισεκατομμύρια αποδείξεις που επιβαρύνουν το περιβάλλον εξαιτίας της χρήσης χαρτιού. Η κατάργηση τους βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των Γάλλων και των καταστηματαρχών 

Ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ωστόσο, επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών συνιστούν επαγρύπνηση γύρω από την διαδικασία αποστολής των αποδείξεων με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top