Τραμπ… μαινόμενος: Χαρακτήρισε «υποκριτή» τον Τριντό

Θεωρεί πως ο Καναδός Πρωθυπουργός είναι διπρόσωπος

Έξαλλος έγινε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζάστιν Τριντό, χαρακτηρίζοντας… «υποκριτή» τον Καναδό Πρωθυπουργό.

Αφορμή στάθηκαν τα σχόλια που φέρεται να έκανε χθες για τον Αμερικανό Πρόεδρο ο Τριντό, κατά τη διάρκεια μίας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βρετανία.

Τρυφερά φιλιά και... βλέμματα στο δείπνο της συνάντησης του ΝΑΤΟ

Τραμπ και Τριντό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Φωτογραφία: Αssociated Press

Τι έχει συμβεί μεταξύ Τριντό και Τραμπ

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, ο Καναδός Πρωθυπουργός φαίνεται να συνομιλεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Το σχετικό στιγμιότυπο καταγράφηκε σε video ενώ ακούστηκαν και ορισμένα αποσπάσματα.

«Γι αυτό καθυστέρησες;» ρώτά ο Τζόνσον τον Μακρόν.

«...Ήταν 40λεπτη η συνέντευξη Τύπου. Ναι! Σαράντα λεπτά», απαντά ο Τριντό.

Η συζήτηση συνεχίστηκε αλλά στα αποσπάσματα δεν υπάρχει ήχος και σε κάποια στιγμή ο Τριντό ακούγεται να λέει: «Είδα τα σαγόνια της ομάδας του (σ.σ: Τραμπ) να πέφτουν στο πάτωμα».

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Οι κόντρες μεταξύ των χωρών

To επίμαχο στιγμιότυπο.Φωτογραφία: Αssociated Press

Σήκωσε το γάντι ο Ντόναλντ Τραμπ

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση αν είχε ακούσει τα σχόλια του Τριντό γι΄αυτόν, ο Τραμπ είπε: «Είναι διπρόσωπος». Υπαινίχθηκε ότι ο Τριντό ήταν ταραγμένος επειδή του είπε ότι απέτυχε να εκπληρώσει τον στόχο για την αύξηση στο 2% του ΑΕΠ των δαπανών για την άμυνα.

«Βρίσκω ότι είναι ένας πολύ ωραίος τύπος αλλά ξέρετε η αλήθεια είναι πως τον προκάλεσα για το γεγονός ότι δεν καταβάλλει το 2% και μπορώ να δω ότι δεν είναι πολύ ευτυχής γι΄αυτό», εξήγησε ο Τραμπ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σηκώνοντας το γάντι.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στη δεξίωση του Μπάκιγχαμ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Καναδό Πρωθυπουργό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Φωτογραφία: Αssociated Press

«Δεν καταβάλλει το 2% και θα έπρεπε να καταβάλλει το 2%. Ο Καναδάς έχει λεφτά. Κοιτάξτε, εκπροσωπώ τις ΗΠΑ και θα έπρεπε να καταβάλλει περισσότερα από όσα καταβάλλει, το καταλαβαίνει αυτό... μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι τόσο ευτυχής αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι μπορεί να αναχωρήσει χωρίς να συμμετάσχει στην τελική συνέντευξη Τύπου όπως είχε προγραμματιστεί. «Νομίζω ότι θα αναχωρήσουμε κατευθείαν (...) νομίζω ότι έχω δώσει αρκετές συνεντεύξεις Τύπου», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top