Σεισμός Αλβανία: Στους 50 οι νεκροί- Τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης

Ράμα: Οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια

Eικόνες από τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Αλβανία- βίντεο Reuters

Στους 50 φτάνουν οι νεκροί από τον σεισμό στην Αλβανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα και πρόσθεσε επίσης ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Σεισμός Αλβανία: Με φορείο στην κηδεία του 7χρονου γιου της η μητέρα

Αλβανία: Ξεκληρίστηκε 9μελής οικογένεια-Nεκρή η μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά

Από τους 41 τραυματίες που παραμένουν στο νοσοκομείο με διάφορα τραύματα, τρεις μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη νοσηλεία. 

Επιπλέον, ο Αλβανός πρωθυπουργός  ανακοίνωσε στη σύσκεψη της κυβέρνησης ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια ενώ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την  περιφέρεια της Λέζιας, βόρεια των Τιράνων.

Επίσης, άρχισαν σήμερα οι επιθεωρήσεις των ξένων κλιμακίων για την αξιολόγηση των κτιρίων που δέχτηκαν ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Πρώτα κλιμάκια είναι η 16μελής ομάδα της Ελλάδας , καθώς και της Ιταλίας και της Γαλλίας. Σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης , μόνο στα Τίρανα επλήγησαν 1.192 κατοικίες και 265 πολυκατοικίες. Σε 8 σχολεία δεν μπορεί να συνεχιστεί το μάθημα.

Στο Δυρράχιο 19 μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται από 100 μέχρι 250 οικογένειες είναι ακατοίκητα.

Πάνω από 10.000 άστεγοι

Ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε πάνω από 10.000 η πλειοψηφία των οποίων εγκαταλείπει τις πληγέντες περιοχές ενώ παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της μαζικής φυγής στο εξωτερικό.

Επίσης, όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται  οι αντιδράσεις των σεισμόπληχτων για έλλειψη ενδιαφέροντος από το κράτος, για το ότι οι βοήθειες δε φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά και για το γεγονός ότι το κράτος ευθύνεται άμεσα για το μέγεθος των ζημιών, επειδή, όπως σημειώνουν οι σεισμόπληκτοι,  οι αρμόδιες δομές του παράβλεψαν την εφαρμογή της νομοθεσίας δόμησης και τις συνθήκες οικοδόμησης των κτιρίων
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top