Μοράλες: «Συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος της Βολιβίας»

Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις στη Λα Πας

«Συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος της Βολιβίας», δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais από το Μεξικό, όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, ο Έβο Μοράλες

«Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου. Όσο δεν το κάνει, συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος της Βολιβίας», είπε. 

Βολιβία: Ο Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο από το Μεξικό

Ο σοσιαλιστής πολιτικός υπενθύμισε ότι η ίδια διαδικασία πρέπει να εφαρμοστεί επίσης στην περίπτωση του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, του αντιπροέδρου του που επίσης παραιτήθηκε την Κυριακή, καθώς και της Αντριάνας Σαλβατιέρα, της προέδρου της Γερουσίας που ήταν τρίτη στη σειρά διαδοχή. 

«Το γεγονός ότι η Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος», είπε ο Μοράλες και συνέχισε: «είναι αντισυνταγματικό. Η ανάληψη της εξουσίας από αυτήν την κυρία επιβεβαιώνει ότι διαπράχθηκε πραξικόπημα».

Βολιβία: παραιτήθηκε ο Έβο Μοράλες - Zήτησε και πήρε άσυλο στο Μεξικό

Την ίδια ώρα στην επαρχία Σαντά Κρους δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν εκεί ανάμεσα σε υποστηρικτές Έβο Μοράλες και υποστηρικτές της νέας μεταβατικής κυβέρνησης και της αστυνομίας στη Βολιβία. 

Δύο νεαροί σκοτώθηκαν από σφαίρες, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους δέκα

Ο Μοράλες εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί την Κυριακή, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλοντας νοθεία αρνήθηκε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 20ής Οκτωβρίου, αφού ο στρατός απαίτησε να εγκαταλείψει τη χώρα για να αποκατασταθεί «η ειρήνη» στη χώρα. 

Άρωμα γυναίκας μετά την ανατροπή Μοράλες

Αντιδιαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Μοράλες αξιώνουν να αποκατασταθεί στην εξουσία και κινητοποιούνται εναντίον της αυτοδιορισμένης μεταβατικής διαδόχου του στην προεδρία, Τζανίνε Άνιες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top