Άρωμα γυναίκας μετά την ανατροπή Μοράλες

Η νέα μεταβατική πρόεδρος της Βολοβίας είναι δικηγόρος

Μια 52χρονη δικηγόρος και μέλος της ηγετικής ομάδας της αντιπολίτευσης ορκίστηκε προσωρινή Πρόεδρος της Βολιβίας,την ώρα που ο Εβο Μοράλες βρίσκεται στο Μεξικό.

«Ο Θεός ας ευλογεί τη Βολιβία. Ας μας δίνει δύναμη. Σε ευχαριστώ λαέ της Βολιβίας. Θα εργαστώ με όλους εσάς γιατί ο Βολιβιανός λαός αξίζει να ζήσει εν ειρήνη και να μην του ξανακλέψουν την ψήφο του!» δήλωσε η Τζανίνε Ανιές.

Η Τζανίνε Ανιές ορκίστηκε στη Βίβλο μεταβατική Πρόεδρος της Βολιβίας στο μπαλκόνι του Μεγάρου της Λα Παζ ενώ από κάτω οι υποστηρικτές της παραληρούσαν. 

Προηγουμένως η 52χρονη όμορφη κεντροδεξιά πολιτικός είχε πάρει την έγκριση της Γερουσίας, από την οποία όμως έλειπαν τα μέλη της πλειοψηφίας του Μοράλες.

Η δικηγόρος Ανιές μέχρι χθες ήταν η δεύτερη αντιπρόεδρος της Βολιβιανής Γερουσίας στην οποία εκλέγεται ανελλιπώς από το 2010. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν διευθύντρια σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας της.

Ο άντρας της είναι επίσης πολιτικός.  

Όσο για τον Mοράλες βρίσκεται ήδη στο Μεξικό όπoυ έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. 

«Όσο ζω θα παραμένω στην πολιτική, όσο ζω ο αγώνας θα συνεχίζεται...» δήλωσε ο Έβο Μοράλες.  

Στη Λα Παζ οι υποστηρικτές του ανατραπέντος Προέδρου έχουν ξεσηκωθεί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνοντας την ανησυχία τους για τις εξελίξεις ζήτησαν τον επαναπατρισμό των οικογενειών Αμερικανών κυβερνητικών υπαλλήλων. 

Δείτε ολόκληρο το μεσηβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top