Συνελήφθη ο ιδρυτής του Cirque du Soleil για καλλιέργεια κάνναβης

Του πέρασαν χειροπέδες την ώρα που αποβιβαζόταν από αεροσκάφος

Υπό κράτηση τέθηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του φημισμένου Cirque du Soleil, Γκι Λαλιμπερτέ, με την κατηγορία ότι καλλιεργούσε ινδική κάνναβη σε ιδιωτικό νησί που έχει στον Νότιο Ειρηνικό. 

Οι αρχές της Γαλλικής Πολυνησίας του πέρασαν χειροπέδες αμέσως μετά την αποβίβασή του από το ιδιωτικό του αεροσκάφος και αργότερα σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου. 

Ο Λαλιμπερτέ θεωρείται ύποπτος για διακίνηση χασίς. 

Πάντως ανακοίνωση της εταιρείας του, Lune Rouge, αναφέρει ότι ο Καναδός μεγιστάνας χρησιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς και αυστηρά προσωπικούς σκοπούς και διαψεύδει πως καλλιεργούσε κάνναβη στο νησί Νουκουτεπίπι για εμπορικούς σκοπούς. 

Πριν από μερικές εβδομάδες η αστυνομία είχε ανακρίνει έναν από τους συνεργάτες του Λαλιμπερτέ, ως ύποπτο για κατοχή ναρκωτικών και βρήκε φωτογραφίες από χασισοφυτείες στο κινητό του τηλέφωνο. 

Ο Γκι Λαλιμπερτέ είναι Καναδός επιχειρηματίας, επενδυτής, παίκτης του πόκερ και μουσικός. Ίδρυσε το Cirque du Soleil με τον Gilles Ste Croix και σύμφωνα με το Forbes είναι ο 11ος πλουσιότερος Καναδός. 

Το 2015 πούλησε το Cirque du Soleil, αν και συνεχίζει να παρέχει στρατηγικές και δημιουργικές συμβουλές στην εταιρεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top