Ερντογάν: «Το ανακοινώνω πρώτη φορά - Συλλάβαμε τη σύζυγο του Μπαγκνταντί»

Οι ΗΠΑ εξολόθρευσαν τον ίδιο και ξεκίνησαν επικοινωνιακή εκστρατεία γι'αυτό

Ερντογάν

Και τη σύζυγο του Μπαγκνταντί, τον οποίο οι ΗΠΑ σκότωσαν τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε στη Συρία η Τουρκία. Μάλιστα, ο Σουλτάνος τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει καν καυχηθεί για τις συλλήψεις των τρομοκρατών του Νταές, όπως έκαναν οι ΗΠΑ.

Τραμπ: Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Aλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Βίντεο: Η στιγμή που οι Αμερικανοί εξοντώνουν τον Μπαγκντάντι

Συνελήφθη η αδελφή του αλ Μπαγκντάντι

Τζον Γεωργελάς: Ο Κρητικός που παραλίγο να γίνει αρχηγός του ISIS

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής για τα 70 χρόνια του θεολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Άγκυρας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Αμερική εξολόθρευσε τον ίδιο τον Μπαγκνταντί και ξεκίνησαν επικοινωνιακή εκστρατεία γι’ αυτό».

«Από εδώ το ανακοινώνω για πρώτη φορά. Κι εμείς συλλάβαμε τη σύζυγό του, δεν κομπάσαμε. Με τον ίδιο τρόπο συλλάβαμε την αδελφή του, τον γαμπρό του και μάλιστα τους συλλάβαμε στη Συρία» ανέφερε.

Ο Τούρκος Προέδρος είπε ακόμη ότι ο τρομοκράτης είναι εκείνος που χύνει το αίμα των αθώων. «Τρομοκράτης μουσουλμάνος δε γίνεται. Η δύση που χωρίς αιδώ χρησιμοποιεί την έκφραση ισλαμική τρομοκρατία πρώτα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη, εάν ψάχνεις τρομοκράτη είναι σε σας. Αυτή τη στιγμή σε πολλές δυτικές χώρες οι τρομοκράτες συνωστίζονται. Το ΡΚΚ, το PYD, η FETO, το Deash είναι εκεί. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την έκφραση ισλαμική τρομοκρατία. Σκάψτε κάτω από εκείνους που ορίζουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας το όνομα του Ισλάμ και θα βρείτε πάντοτε εχθρούς του Ισλάμ», ανέφερε.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως αν σήμερα η Τουρκία παράγει δικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τα παράγει εξαιτίας αυτών που πέρασε με τους φίλους. «Δε μας έδιναν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έπρεπε να περάσει από το Κογκρέσο έλεγαν. Αλλά τώρα εμείς κάνουμε μόνοι μας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Τώρα μάλιστα κάνουμε κι ένα πιο εξελιγμένο, το Ακιντζί. Ίσως θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα το έχουμε εμείς. Τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε αυτό. Σημαίνει μπορούμε να το κάνουμε και το κάνουμε» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας πως και τα δικά τους πυρομαχικά τα παράγουν οι ίδιοι.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top