Συνελήφθη η αδελφή του αλ Μπαγκντάντι

Οι τουρκικές αρχές ανακρίνουν την οικογένειά του

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται η 65χρονη αδελφή του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος αποκάλυψε πως ανακρίνονται η ίδια, ο σύζυγός της και μια νύφη της, που επίσης συνελήφθησαν. 

Βίντεο: Η στιγμή που οι Αμερικανοί εξοντώνουν τον Μπαγκντάντι

«Η Ρασμίγια Αουάντ αιχμαλωτίστηκε σε επιδρομή σε κοντέινερ κοντά στην Άζαζ, πόλη κοντά στα σύνορα που έχουν κυριεύσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε μεγάλο όγκο πληροφοριών από την αδελφή του Μπαγκντάντι για τα ενδότερα του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης. 

Νεκρός ο αρχηγός του ISIS Αλ Μπαγκντάντι;

Όπως είπε, την ώρα της σύλληψής της, η αδελφή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους συνοδευόταν από πέντε παιδιά. 

Ωστόσο, το Reuters σε τηλεγράφημά του, ανέφερε πως οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες από ανεξάρτητες πηγές είναι ελάχιστες και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν πράγματι το πρόσωπο που συνελήφθη είναι η αδελφή του Μπαγκντάντι. 

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα, όταν παγιδεύτηκε σε στοά κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία. 

Το Ισλαμικό Κράτος με ηχητικό μήνυμα που διένειμε την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ορκίστηκε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ. 

Ο Μπαγκντάντι, θεολόγος από το Ιράκ, ανέλαβε τα ηνία του του ISIS πριν αυτοανακηρυχθεί «χαλίφης» όλων των μουσουλμάνων. 
Διάδοχός του, μετά την αυτοκτονία του είναι σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι Κοραΐσι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top