«Θάλαμος αερίων» το Νέο Δελχί: Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Αποπνικτική και επικίνδυνη η κατάσταση στην Ινδία

Στο τοξικό νέφος «πνίγονται» και σήμερα οι κάτοικοι στο Νέο Δελχί, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει αγγίξει ανησυχητικά επίπεδα, σημαίνοντας συναγερμό. 

Οι αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης και έχουν ζητήσει την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και όλων των οικοδομικών εργασιών. 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί τις τελευταίες ημέρες είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί στη μεγαλούπολη τα τελευταία χρόνια, με Ινδούς αξιωματούχους να την έχουν χαρακτηρίσει «θάλαμο αερίων».

«Υπάρχει καπνός παντού και οι άνθρωποι, περιλαμβανόμενων νέων, παιδιών και ηλικιωμένων, να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν», δήλωσε ο επικεφαλής των αρχών του Νέου Δελχί, Αρβίντ Κεζριουάλ σε βίντεο που ανήρτησε την Κυριακή στο Twitter. 

«Τα μάτια καίνε. Αυτός είναι ο βαθμός της μόλυνσης», πρόσθεσε.  

Από σήμερα και τουλάχιστον έως τις 15 Νοεμβρίου τα οχήματα κυκλοφορούν εναλλάξ στους δρόμους την ινδικής πρωτεύουσας βάσει του συστήματος «μονών- ζυγών». 

Ωστόσο οι ειδικοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από το 2016, κυρίως εξαιτίας των πολλών εξαιρέσεων που ισχύουν, για παράδειγμα για τα δίκυκλα και τις γυναίκες οδηγούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top