Παρακάλια Ζάεφ για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στην Ε.Ε

Ζάεφ: Θα κινδυνεύσει η συμφωνία των Πρεσπών

Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν αλλάζει γνώμη και φαίνεται να κλείνει και στη Σύνοδο Κορυφής την ευρωπαϊκή πόρτα στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Στο θυμικό των Ευρωπαίων απευθύνθηκε ο Ζόραν Ζάεφ βλέποντας ότι Γαλλία και Ολλανδία του κόβουν τα ευρωπαϊκά "φτερά". 

«Σεβαστοί Ευρωπαίοι ηγέτες. μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που θέλουμε να αγγίξουμε. Μη γίνετε εμπόδιο για εμάς. Σας καλώ να γίνετε οι ήρωές μας. Ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι ο μοναδικός για εμάς και δεν έχουμε άλλη εναλλακτική» τόνισε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας  Ζόραρ Ζάεφ.

Ζάεφ: Θα κινδυνεύσει η Συμφωνία των Πρεσπών 

Ο Ζάεφ έφτασε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, όπου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής και έστειλε μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κλονιστεί, αν η χώρα του δεν γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Ας μην ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο…περίμενε αφήνει ο Μακρόν Σκόπια και Τίρανα

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ωστόσο έχει στηλώσει τα πόδια. Μαζί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, συνηγορούν ότι Σκόπια και Τίρανα δεν είναι έτοιμα να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

«Θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα στους ηγέτες τους αλλά θέλω να τους πω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς που χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο να κάνουμε τα πράγματα με σειρά» ισχυρίστηκε ο Μακρόν.

Τον Ζόραν Ζάεφ συνάντησε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες για τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Αθήνα έχει ταχθεί υπέρ της ένταξης των δυο χωρών στην Ε.Ε., εκτιμώντας ότι η ευρωπαϊκή πορεία τους θα τους αναγκάσει να προσαρμοστούν, η μεν Βόρεια Μακεδονία στην τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η δε Αλβανία στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία της ελληνικής μειονότητας. Τώρα πάντως, όλα είναι στον αέρα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top