Νύχτα έντασης στη Βαρκελώνη με 78 τραυματίες

Διαδηλώσεις κατά της καταδίκης 12 αυτονομιστών πολιτικών

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Βαρκελώνη, κατά διάρκεια κινητοποιήσεων εναντίον της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας να καταδικάσει 12 αυτονομιστές πολιτικούς. 

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE, έως τις 22:30 οι πρώτες βοήθειες είχαν περιθάλψει 78 τραυματίες. Οι τρεις προέρχονταν από τα επεισόδια που ξέσπασαν το πρωί, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Άλλοι 75 τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις στον τερματικό σταθμό Τ1 του αεροδρομίου Ελ Πρατ, με τους 38 να βρίσκονται ακόμα υπό παρακολούθηση, τους 30 να έχουν λάβει εξιτήριο και άλλους 10 να έχουν μεταφερθεί σε άλλα ιατρικά κέντρα.

Πολλοί από τους τραυματίες υπέφεραν από ερεθισμούς στα μάτια από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί και χρειάσθηκε να παραμείνουν για παρακολούθηση για να αξιολογηθεί η κλινική τους κατάσταση.

Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της οργάνωσης «Δημοκρατικό Τσουνάμι» και είχε στόχο να διαταράξει τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία της Καταλονίας, οι δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση βίας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών στο αεροδρόμιο.

Ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις «κατά της άδικης καταδίκης των κρατούμενων πολιτικών», όπως είπε.  Ο Τόρα ανήρτησε το μήνυμα αυτό στο Twitter, συνοδεύοντάς το με φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις, σε μία εκ των οποίων φαίνεται το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον τερματικό Τ1 του αεροδρομίου.

«Όλοι μαζί κάναμε ν' ακουστεί η φωνή μας με δύναμη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ποτέ άλλοτε», δηλώνει στο μήνυμά του ο Τόρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top